Τετάρτη 7 Αυγούστου 2013

Σε υπουργείο Υγείας, δήμους και ΙΕΚ οι εκπαιδευτικοί σε διαθεσιμότητα

Από το υπουργείο Υγείας θα απορροφηθούν στην πλειονότητά τους (περίπου 1.300) οι 2.000 εκπαιδευτικοί, που εντάχθηκαν σε καθεστώς διαθεσιμότητας, άλλοι 300 θα ενισχύσουν τους δήμους και από τους εναπομείναντες θα προσληφθούν ωρομίσθιοι στα ΙΕΚ, σημείωσε ο υφυπουργός Παιδείας, Συμεών Κεδίκογλου.

Μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του Mega σημείωσε, ότι στο επόμενο στάδιο της διαθεσιμότητας θα ενταχθούν στο καθεστώς κάποιοι από τους διοικητικούς υπαλλήλους των ΑΕΙ.

Ο υφυπουργός άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να ληφθούν εκ νέου οριζόντια μέτρα σε όλα τα υπουργεία, λόγω καθυστέρησης στη διοικητική μεταρρύθμιση. 
«Δεν μπορώ να το αποκλείσω, γιατί αργήσαμε πάρα πολύ, πληρώνουμε το γεγονός ότι είχαμε επί έναν χρόνο σε αυτό το κρίσιμο υπουργείο υπουργό της ΔΗΜΑΡ, που δεν πίστευε και τόσο σε αυτή την αλλαγή και ό,τι δεν το κάνεις εγκαίρως σου έρχεται μετά με πολύ πιο σκληρό τρόπο» είπε.
Για το νομοσχέδιο της τεχνικής εκπαίδευσης, είπε ότι πρόκειται για νομοσχέδιο «τομή», που έρχεται ύστερα από πέντε χρόνια διαλόγου.
Τέλος, ο κ. Κεδίκογλου κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι παρακινεί σε κινητοποιήσεις τους εκπαιδευτικούς τον Σεπτέμβριο. 
«O ΣΥΡΙΖΑ μέσω της εκπαίδευσης ετοιμάζει έφοδο στα ... θερινά ανάκτορα» υποστήριξε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου