Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013

Με καΐκι περνά καθημερινά ο δάσκαλος από την Κάλυμνο για τους 4 μαθητές της Τελένδου!

Με καΐκι περνά καθημερινά ο δάσκαλος από την Κάλυμνο για τους 4 μαθητές της Τελένδου!
Ένα μικρό νησάκι μόλις ένα χιλιόμετρο μακριά από την Κάλυμνο, 38 κάτοικοι, ένα μονοθέσιο σχολείο, τέσσερις μαθητές και ένας δάσκαλος!
Αυτό είναι το σκηνικό που συνθέτει την... Τέλενδο, όπου ο δάσκαλος καθημερινά κάνει ταξίδι με το καικί από την Κάλυμνο προκειμένου να είναι κοντά τους!
Για τα τέσσερα παιδιά που ζουν μόνιμα σε αυτά τα 4,6 τ. χλμ γης ο δάσκαλός τους είναι μάλλον κάτι περισσότερο από ήρωας. «Μπορεί οι δάσκαλοι να αλλάζουν κάθε χρόνο επειδή είναι αναπληρωτές αλλά και πάλι οι δεσμοί που αναπτύσσονται ανάμεσα σε δασκάλους και παιδιά είναι πολύ ισχυροί», λέει στο Έθνος η Ευδοκία Πλάτση, που γεννήθηκε στην Φλόριντα, αλλά ζει στην Τέλενδο και είναι η μητέρα των τριών από τα τέσσερα παιδιά του σχολείου.
Μέχρι πέρυσι η 11χρονη Σοφία (έκτη τάξη) και η 9χρονη Πετρούλα (τετάρτη τάξη) ήταν μόνες τους. Φέτος θα έχουν συμμαθητές τον 5χρονο αδελφό τους Χαράλαμπο (νήπιο) και την εξαδέλφη τους Αφροδίτη (νήπιο). «Αν είσαι παιδί η ζωή εδώ είναι παραδεισένια. Πας για ψάρεμα, όλη μέρα κάνεις μπάνιο και τον χειμώνα αν έχεις παρέα δεν σε νοιάζει τίποτα. Το μόνο άγχος των γονιών είναι μέχρι να μάθουν τα παιδιά μπάνιο», λέει η Σεβαστή Ντούνια, γέννημα-θρέμμα της Τελένδου.
Oταν εκείνη πήγαινε σχολείο τη δεκαετία του 1980 είχε 10 συμμαθητές. Χθες η Βασιλική, που υπηρετούσε πέρυσι στο νησάκι, άνοιξε το σχολείο για να γίνει αγιασμός προς μεγάλη χαρά των τεσσάρων παιδιών, αν και η Τέλενδος ανέμενε μέχρι χθες την τοποθέτηση δασκάλου.



Πηγή: http://www.mothersblog.gr/news/item/10573-me-kaiki-perna-kathimerina-o-daskalos-apo-tin-kalymno-gia-tous-4-mathites-tis-telendou#ixzz2en0IiwcR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου