Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

ΔΗΣΥ: Ανακοίνωση για τις κινητοποιήσεις και την Ολομέλεια Προέδρων της ΔΟΕ


Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ με αφορμή υποκριτικά δημοσιεύματα και ανακοινώσεις των τελευταίων ημερών και για την αποκατάσταση της αλήθειας δηλώνει:

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ανέλαβε θέσεις ευθύνης κατά τη συγκρότηση του Διοικητικού Συμβουλίου της Δ.Ο.Ε., η οποία  πραγματοποιήθηκε 63 ημέρες μετά τις αρχαιρεσίες της 25ης Ιουνίου 2013 και μετά την κατηγορηματικά αρνητική στάση των παρατάξεων Παρεμβάσεις-ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ΕΡΑ, να συμμετέχουν. 

Είναι οι ίδιες παρατάξεις που σήμερα κατηγορούν τη Δ.Ο.Ε. γιατί «δεν πάμε …ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ» όταν οι ίδιοι, την κρίσιμη στιγμή, το αρνήθηκαν στην πράξη για μικροπαραταξιακούς λόγους, αδιαφορώντας για το κοινό καλό.

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ, κατέθεσε δική της υποψηφιότητα για τη θέση του Προέδρου της Δ.Ο.Ε., όχι γιατί ενδιαφέρεται για αξιώματα, αλλά, για να δώσει στις «αριστερές» παρατάξεις τη δυνατότητα συγκρότησης ενός διαφορετικού προεδρείου κάτι που τελικά δεν συνέβη και την ευθύνη έχουν όσοι επέλεξαν την εύκολη λύση της λευκής ψήφου.

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ, προσπάθησε όλο το καλοκαίρι, με δεκάδες ανακοινώσεις και επιστολές να αναδείξει την ανάγκη συμπαράταξης όλων των δυνάμεων του κλάδου, αναδεικνύοντας τα «μικρά» και μεγάλα προβλήματα της εκπαίδευσης και των εκπαιδευτικών ζητώντας άμεση συγκρότηση του Δ.Σ. και σοβαρή προετοιμασία ενός αγώνα με χαρακτηριστικά έντασης και διάρκειας. Κάποιοι,(Παρεμβάσεις–ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ΕΡΑ) απαξιούσαν να ασχοληθούν με τα καυτά θέματα που απασχολούν τους εκπαιδευτικούς (αποσπάσεις, μετατάξεις, εξομοίωση κλπ) θεωρώντας τα μικρά!! Είναι χαρακτηριστικό πως μέχρι σήμερα η ΕΡΑ δεν έχει εκδώσει ούτε μία (!!) ανακοίνωση για οποιοδήποτε θέμα!!

Βαθιά μας πεποίθηση ήταν και είναι ότι για ν’ ανατραπούν οι πολιτικές της ισοπέδωσης και της καταστροφής απαιτούνται: σοβαρά σχεδιασμένοι αγώνες και όχι ανεύθυνες «κορόνες» ψευτοαγωνιστικότητας, πλαίσιο αιτημάτων που να «καλύπτει» τους εργαζόμενους αλλά και την κοινωνία, αποφάσεις με τις ευρύτερες δυνατές πλειοψηφίες της βάσης και πλατειά κοινωνική συμμαχία που θ’ «απαντά» στις επιθέσεις της Κυβέρνησης και των Μ.Μ.Ε.
Στην κατεύθυνση αυτή χαιρετίσαμε την ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ στις 30/8/2013, για «παρατεταμένες, πολύμορφες, συγκρουσιακές αγωνιστικές κινητοποιήσεις» με «48ωρη απεργία σε όλο το Δημόσιο Τομέα, Τετάρτη 18 και Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013» και στη συνέχεια «απεργιακά βήματα στην κατεύθυνση κλιμάκωσης του αγώνα διαρκείας».

Σημειώνουμε ότι για ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ στη σύγχρονη ιστορία του συνδικαλιστικού κινήματος έχουμε μια απόφαση για απεργία ψηφισμένη από όλες τις «πτέρυγες» του κινήματος (όταν λέμε όλες εννοούμε ΟΛΕΣ) κάτι που δίνει μια νέα δυναμική στους αγώνες και τη συσπείρωση των εργαζομένων και ταυτόχρονα δείχνει το δρόμο μιας κοινής πορείας σύγκρουσης και ανατροπής καθώς και ελπίδας γι’ αυτούς που πιστεύουν ότιμόνο με κοινούς αγώνες μπορεί να υπάρξει επόμενη μέρα.

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ, λαμβάνοντας υπ’ όψη της τις αποφάσεις των Γ.Σ. των Ε.Λ.Μ.Ε. και πριν τη συνεδρίαση των προέδρων της Ο.Λ.Μ.Ε., πρότεινε, στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. στις 7/9/13, την πραγματοποίηση έκτακτων Γενικών Συνελεύσεων των Συλλόγων της χώρας και ολομέλεια Προέδρων στις 12/9, ζητώντας από τους συναδέλφους να πάρουν αποφάσεις λαμβάνοντας υπ’ όψη τους και τις αποφάσεις των ΕΛΜΕ, για πενθήμερη απεργία από τις 16/9.  Στη συνεδρίαση αυτή δήλωσε κατηγορηματικά ότι μια απόφαση για αγώνα διάρκειας πρέπει να είναι απόφαση της βάσης του κλάδου και όχι μιας πλειοψηφίας του Δ.Σ., δήλωσε ταυτόχρονα ότι θα συνεκτιμήσει και τις αποφάσεις των Συλλόγων που δεν έχουν απαρτία (πόσοι θα είναι αυτοί, τι εκτίμηση θα μεταφέρουν οι πρόεδροι κλπ). Οι απεργίες έχουν δυναμική όταν έχουν απεργούς, όχι όταν απλά ανακοινώνονται… Όποιοι θέλουν απεργίες χωρίς απεργούς στηρίζουν τελικά αυτό που υποτίθεται πως θέλουν να πολεμήσουν.

Το καταστατικό της Ομοσπονδίας ορίζει ότι για να ληφθεί απόφαση από τις Γενικές Συνελεύσεις των τοπικών Συλλόγων αρκεί η παρουσία του 1/5 των μελών του Συλλόγου και η ψήφισή της από τα ¾ των παρόντων που σημαίνει ότι: π.χ. σε Σύλλογο με 400 μέλη, για την απαρτία, αρκεί η παρουσία στη Γ.Σ. 80 μελών του Συλλόγου και για τη λήψη απόφασης η ψήφισή της μόνο από 60.

Στην ολομέλεια των Προέδρων της 12ης του Σεπτέμβρη, από του 135 Συλλόγους μέλη της ΔΟΕ παραβρέθηκαν οι 113 (δηλαδή 22 Σύλλογοι δεν είχαν ούτε εκπρόσωπο στη διαδικασία), απαρτία είχαν οι 37 και από αυτούς μόνο οι 18 Σύλλογοι σε σύνολο 135, μετέφεραν απόφαση για 5ήμερη απεργία. Επομένως το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. δεν έλαβε καμία απόφαση για «σπάσιμο» του πανεκπαιδευτικού μετώπου. Η βάση του Κλάδου ήταν αυτή που πήρε τις αποφάσεις της (με τη συμμετοχή της ή την αποχή της από τις διαδικασίες). Η Δημοκρατία που έχουν στο μυαλό κάποιοι (Παρεμβάσεις-ΑΝΤΑΡΣΥΑ) θεωρεί πως έπρεπε να αποφασιστεί αυτό που είπαν οι 18 και όχι αυτό που είπαν ή δεν είπαν οι 117, επειδή συμπίπτει με τη δική του θέση.

 Σε κάθε περίπτωση δηλώνουμε ότι είναι ανάγκη να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για την επιτυχία της Πανυπαλληλικής απεργίας στις 18 και 19 του Σεπτέμβρη και να συνεχίσουμε τον αγώνα με τη συμμετοχή μας στις Απεργιακές Γενικές Συνελεύσεις, το πρωί της Δεύτερης μέρας της απεργίας. Οι κοινοί αγώνες δεν μετριούνται από την ημερομηνία έναρξής τους αλλά από την ένταση και την αντοχή τους.


Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΡΑ ΞΕΚΙΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου