Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2013

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ: Χωρίς καθαρίστριες ανοίγουν τα σχολεία

Η απαράδεκτη αντιμετώπιση της εκπαίδευσης από την Κυβέρνηση συνεχίζεται σε όλα τα επίπεδα. Η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς βρήκε τα μισά περίπου σχολεία της χώρας χωρίς προσωπικό καθαριότητας καθώς δεν έχει γίνει καμία ενέργεια στην κατεύθυνση της ανανέωσης των συμβάσεων μίσθωσης έργου καθαριότητας των σχολείων.

Γίνεται εύκολα αντιληπτό πως ακόμη και τα ζητήματα δημόσιας υγιεινής δεν απασχολούν το Υπουργείο Παιδείας. Ο Υπουργός Παιδείας κ. Αρβανιτόπουλος στην πρόσφατη συνάντηση με τη Δ.Ο.Ε., η οποία του έθεσε το ζήτημα περιορίστηκε σε μια γενικόλογη και ουδέτερη απάντηση πως το θέμα απασχολεί τα Υπουργεία Μεταρρύθμισης και Παιδείας και θα λυθεί χωρίς να διευκρινίσει αν αυτό θα γίνει αυτή τη χρονιά ή την επόμενη.

Είναι προφανές πως δεν υπάρχει κανένας απολύτως σχεδιασμός ούτε για τα πλέον στοιχειώδη και το Υπουργείο Παιδείας αδυνατεί να δώσει λύση στο παραμικρό θέμα της εκπαίδευσης. Για όλα αυτά που συμβαίνουν κανένας δεν ανησυχεί, κανένας δεν αναλαμβάνει την ευθύνη, κανένας δεν παραιτείται.

Απαιτούμε άμεση επίλυση του ζητήματος της καθαριότητας των σχολείων.
Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΤΤΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου