Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

Μελετά την επιστράτευση το Μαξίμου (και ας μη το λέει) Διαβάστε περισσότερα: Μελετά την επιστράτευση το Μαξίμου (και ας μη το λέει)

erg-lesx-epistrateusi-color-small
Παρά τα όσα λέγονται από το υπουργείο Παιδείας, ότι, δηλαδή, δεν εξετάζεται το ενδεχόμενο επιστράτευσης των καθηγητών που απεργούν, φημολογείται εντόνως πως αυτή ακριβώς η προοπτική συζητείται στο Μέγαρο Μαξίμου. Για την ακρίβεια, είναι μεταξύ των σεναρίων που έχουν εξεταστεί στη συζήτηση που γίνεται με θέμα τη διαχείριση της κρίσης στον ιδιαίτερα ευάλωτο και ευαίσθητο χώρο της Παιδείας. Άλλωστε, και τα δεδομένα στις κινητοποιήσεις φαίνεται να αλλάζουν με τις καταλήψεις των σχολείων από μαθητές που, σύμφωνα με ορισμένες εκτιμήσεις, δεν αποκλείεται να κλιμακωθούν. Το ήδη βαρύ κλίμα επιτείνει και η διάψευση των προσδοκιών της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας και οι εκτιμήσεις του υπουργού και του υφυπουργού, ότι η συμμετοχή των καθηγητών στην απεργία της ΟΛΜΕ δεν θα ήταν μεγάλη.
Σε όλα τα παραπάνω προσθέστε και την άρνηση των πρυτανικών Αρχών να δώσουν στοιχεία για το διοικητικό προσωπικό τους προκειμένου να ενταχθεί σε καθεστώς διαθεσιμότητας. Πρόβλημα για το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, που προς το παρόν ο υπουργός Παιδείας το αντιμετωπίζει κρατώντας… καθυστερήσεις και ζητώντας παράταση για την τελική κατάταξη της λίστας των 1.200 περίπου υπαλλήλων που εργάζονται στα ΑΕΙ καιΤΕΙ.   www.epikaira.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου