Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013

Δεν κλείνουν τα ολοήμερα σχολεία, παραδέχονται όμως την ύπαρξη της εγκυκλίου! Διαβάστε περισσότερα: Δεν κλείνουν τα ολοήμερα σχολεία, παραδέχονται όμως την ύπαρξη της εγκυκλίου!

oloimeroΕγκύκλιος να μη δηλωθούν εκπαιδευτικοί για το ωρολόγιο ημερήσιο πρόγραμμα Τη διαβεβαίωση ότι κανένα ολοήμερο σχολείο δεν πρόκειται να κλείσει δίνει η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αττικής. Οι φήμες ότι 1.165 δομές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης συνολικά θα κλείσουν, διαψεύδεται από τις υπηρεσίες του υπουργείου Παιδείας. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας “Αυγή“, υπήρχε όντως εγκύκλιος, η οποία ζητούσε από τους διευθυντές των Δημοτικών Σχολείων να μην δηλώσουν εκπαιδευτικό για το ολοήμερο πρόγραμμα εντάσσεται στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης των δομών και αφορά στη διαφορετική στελέχωσή τους.
Επίσης, στην ίδια εγκύκλιο, οι διευθυντές καλούνται να μην υπολογίσουν δάσκαλο για τα δημοτικά που λειτουργούν με Ενιαίο Αναμορφωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα (ΕΑΕΠ) και να υπολογίσουν μόνον έναν δάσκαλο για τα υπόλοιπα! Ωστόσο, όπως επισημαίνεται, το πρόγραμμα θα στελεχωθεί σταδιακά με εκπαιδευτικούς άλλων ειδικοτήτων και δεν θα εντάσσονται πλέον οι εκπαιδευτικοί της συγκεκριμένης κατηγορίας ΠΕ70 (δασκάλοι). Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, οι εκπαιδευτικοί που θα κληθούν να καλύψουν τα κενά είναι καθηγητές ξένων γλωσσών και πληροφορικής. Υπάρχει, συν τοις άλλοις, η δέσμευση ότι τα καταγεγραμμένα κενά σε ολοήμερα σχολεία θα έχουν όλα καλυφθεί έως τις 16 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με τις δεσμεύσεις που έχουν δοθεί από το υπουργείο Παιδείας.

news.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου