Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

Αίτημα της ΔΟΕ για συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας

Κύριε Υπουργέ,

Καθημερινά γινόμαστε δέκτες αιφνιδιαστικών ενεργειών του Υπουργείου Παιδείας. Με πληροφόρηση από τα Μ.Μ.Ε.  και χωρίς να υπάρξει διάλογος με την εκπαιδευτική κοινότητα, βρισκόμαστε αντιμέτωποι με αποφάσεις σας που εγείρουν ερωτηματικά, προκαλούν δυσαρέσκεια και μεγεθύνουν, αντί να λύνουν, προβλήματα.

Είμαστε αντιμέτωποι με πρωτοφανή και αμφισβητούμενο νομικά τρόπο διορισμών νηπιαγωγών μέσω Ο.Α.Ε.Δ., με δημοσιεύματα που αφορούν την απόδοση οργανικής θέσης και την ίδια ώρα, ενώ τα προβλήματα της εκπαίδευσης διογκώνονται, το Υπουργείο Παιδείας, “αγνοώντας” την ύπαρξη των υφιστάμενων ελεγκτικών μηχανισμών, προωθεί το «βιβλίο παρουσίας προσωπικού» και το «ατομικό δελτίο παρουσίας προσωπικού» ως  πανάκεια! Συγχρόνως, στην ίδια τροπολογία «αναπληρωτές και ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί τοποθετούνται με απόφαση του Περιφερειακού Διευθυντή σε άλλη περιοχή μετάθεσης από αυτήν που είχαν επιλέξει». Δηλαδή, κανείς αναπληρωτής εκπαιδευτικός δεν μπορεί να προγραμματίσει τη ζωή του εξ αιτίας του ότι η ηγεσία της εκπαίδευσης δε σέβεται βασικές αρχές χρηστής διοίκησης.

Την ίδια ώρα η υποχρηματοδότηση στην εκπαίδευση υπονομεύει την ομαλή λειτουργία των σχολικών μονάδων και βέβαια σας θυμίζουμε την υπόσχεσή σας για πραγματοποίηση αποσπάσεων των εκπαιδευτικών που δεν έχει υλοποιηθεί.

Για όλα τα παραπάνω το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. ζητά άμεση συνάντηση εργασίας μαζί σας με στόχο την επίλυση των προβλημάτων και εκφράζοντας την έκπληξή του αλλά και τη δυσαρέσκειά του διότι μέχρι σήμερα δεν αναλάβατε ως οφείλατε αυτή  την πρωτοβουλία ενημέρωσης και συνεργασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου