Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

ΔΟΕ: Οι εκπαιδευτικοί στο παρουσιολόγιο – Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας στο απουσιολόγιο

Η νέα προσθήκη – τροπολογία στο κείμενο του Υπουργείου Περιβάλλοντος(!) που προωθεί το Υπουργείο Παιδείας και αφορά το Βιβλίο Παρουσίας Προσωπικού και το Ατομικό Δελτίο Παρουσίας Προσωπικού, αποδεικνύει, για μια ακόμη φορά, ότι η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας επιχειρεί να αιφνιδιάσει, επενδύοντας στο επικοινωνιακό σκέλος και όχι στην επίλυση των ουσιαστικών προβλημάτων που ταλανίζουν την εκπαίδευση.



Η προσέλευση και η αποχώρηση των εκπαιδευτικών από τις σχολικές μονάδες δεν υπήρξε ποτέ ανεξέλεγκτη. Είναι αυτονόητο λοιπόν ότι ο κλάδος των εκπαιδευτικών δε φοβάται τον οποιοδήποτε έλεγχο, πολύ δε περισσότερο αυτόν που αφορά τη φυσική του παρουσία στα σχολεία. Εξάλλου, η απουσία του εκπαιδευτικού γίνεται άμεσα αισθητή στους μαθητές, στους γονείς και στους συναδέλφους του.

Δυστυχώς, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας εμφανίζεται ως μόνιμος ελεγκτής και δίχως ίχνος αυτοκριτικής. Ενώ, διατείνεται πως, αναγνωρίζει το σημαντικό έργο των εκπαιδευτικών, που χάρη στο φιλότιμό τους και αντιμέτωποι με χιλιάδες προβλήματα κρατούν όρθια τη Δημόσια Εκπαίδευση, έρχεται με αυτές τις κινήσεις να δείξει ότι ασχολείται με τον τύπο και όχι με την ουσία.

Επισημαίνουμε  ότι οι Έλληνες εκπαιδευτικοί δηλώνουν το παρόν στις σχολικές μονάδες. Αυτό θα το επιβεβαιώσει και το «παρουσιολόγιο». Στο «απουσιολόγιο», όμως, θα αναγραφεί η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας που λόγω της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής που εφαρμόζει, της ολιγωρίας της και της απουσίας προγραμματισμού καθώς και της μη πραγματοποίησης διορισμών, οδήγησε τους μαθητές στο να χάσουν χιλιάδες διδακτικές ώρες. 
            
Τέλος, στο απουσιολόγιο της εργασίας θα γραφούν 8.000 συνάδελφοί μας αναπληρωτές που ενώ πέρσι ήταν στην εκπαιδευτική διαδικασία, στη φετινή σχολική χρονιά, λόγω των άδικων και ανάλγητων μνημονιακών πολιτικών,  έχουν προστεθεί στις μαύρες λίστες της ανεργίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου