Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

Πρόγραμμα Δράσης – παραπέρα πορεία του κλάδου

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. στη συνεδρίαση του την Τετάρτη 16/10/2013 κι αφού συζήτησε κι έλαβε υπόψη

·       Την ασφυκτική κατάσταση που δημιουργεί η πολιτική αποδόμησης της δημόσιας εκπαίδευσης που ακολουθεί η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘδιαλύοντας βασικές (Νηπιαγωγείο, Ολοήμερο σχολείο, Ειδική Αγωγή)  και υποστηρικτικές εκπαιδευτικές δομές (Ενισχυτική διδασκαλία, Τμήματα Υποδοχής …) υπό το καθεστώς της συνεχιζόμενης υποχρηματοδότησης.

·                     Τις συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα που έχουν επιβληθεί με τους  μηδενικούς διορισμούς μόνιμων και τους ελάχιστους αναπληρωτών εκπαιδευτικών, τις αυθαίρετες και παράνομες μετακινήσεις εκπαιδευτικών, τις  υποχρεωτικές μετατάξεις, τη χρησιμοποίηση των προσλήψεων μέσω ΕΣΠΑ για την επιβολή ελαστικών και φθηνών μορφών εργασίας, τη διαρκή καταστρατήγηση δικαιωμάτων και την κινητικότητα που έχει ήδη μπει και στο χώρο της εκπαίδευσης.
·                     Την πρόθεση του Υπουργείου Παιδείας να θεσμοθετήσει μια ασφυκτική αξιολόγηση που θα τιμωρεί τους εκπαιδευτικούς και θα κατηγοριοποιεί τα σχολεία.
·                     Τη συνεχιζόμενη εφαρμογή του ισοπεδωτικού  πειθαρχικού δικαίου, που καταργεί το τεκμήριο της αθωότητας κι επικρέμεται πάνω από τα κεφάλια όλων μας ως «δαμόκλειος σπάθη».
·                     Την ανάγκη για τη συνεχή ανάδειξη των ζητημάτων της Παιδείας, διαρκή επαγρύπνηση του Κλάδου και  δυναμική απάντηση απέναντι στην επίθεση που δεχόμαστε.

  
  Αποφάσισε :
·                     Να απαιτήσει από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας άμεση συνάντηση όπου θα συζητηθούν αναλυτικά όλα τα θέματα που αφορούν την Προσχολική Αγωγή (προσλήψεις μέσω ΟΑΕΔ, σίτιση, πρόωρη αποχώρηση νηπίων από το Ολοήμερο καθώς και κάθε άλλο ζήτημα), τις τροπολογίες που αναφέρονται στο «παρουσιολόγιο» , στις μετακινήσεις των αναπληρωτών εκπαιδευτικών, στην οργανικότητα αλλά και όλα τα κρίσιμαζητήματα της Δημόσιας Εκπαίδευσης που καθημερινά διογκώνονται( αδιοριστία, εργασιακά δικαιώματα, κατάσταση στην Ειδική Αγωγή…).
·                     Να συνδιοργανώσει  από κοινού με την Ο.Λ.Μ.Ε. πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στις 31 Οκτωβρίου 2013 το απόγευμα στην Αθήνα (6μ.μ.Προπύλαια)  και σε άλλες μεγάλες πόλεις, καλώντας σε συμμετοχή κι όλους τους φορείς εκπαιδευτικών και γονέων.
·                     Να αποστείλει νέα επιστολή προς τους γονείς που θα πραγματεύεται όλα τα μεγάλα  προβλήματα του χώρου της Προσχολικής Αγωγής.
·                     Να συμμετάσχει στο συλλαλητήριο που διοργανώνει η ΟΔΠΤΕ το Σάββατο 19/10/2013 και ώρα 2.00 μ.μ στα Προπύλαια και στη συναυλία που θα ακολουθήσει.
·                     Να συμμετάσχει στη συγκέντρωση υποδοχής των απολυμένων σχολικών φυλάκων που πορεύονται από τη Θεσσαλονίκη κατά την ημέρα άφιξής τους στην Αθήνα την Τρίτη 22 Οκτωβρίου 12.30 μ. μ. στο Σύνταγμα.

·                     Να ζητήσει από το τριτοβάθμιο όργανο (ΑΔΕΔΥ) την προκήρυξη γενικής απεργίας μαζί με τη ΓΣΕΕ, στα πλαίσια της ανάγκης του συντονισμού και του κοινού αγώνα όλων των εργαζομένων απέναντι στην ολέθρια μνημονιακή, κυβερνητική πολιτική.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου