Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013

Στοιχεία για τη στελέχωση των ολοήμερων σχολείων και των σχολείων Ειδικής Αγωγής

Ο Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Συμεών Κεδίκογλου, ενημερώνει με Στοιχεία για τη στελέχωση των ολοήμερων σχολείων και των σχολείων Ειδικής Αγωγής:

Ειδικότερα για την Εύβοια, τόσο στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Χαλκίδας έχει στελεχωθεί (και με δάσκαλο και με ειδικότητες) και λειτουργεί το ολοήμερο τμήμα του σχολείου, απαντώντας στις πρώιμες διαμαρτυρίες συνδικαλιστών που παρέσυραν και γονείς άθελά τους για «κατάργηση των Ολοήμερων Δημοτικών Σχολείων» όσο και στο θέμα της ειδικής αγωγής, όλοι οι εκπαιδευτικοί είναι πίσω στις οργανικές τους θέσεις, ενώ γενικά και ειδικά σχολεία έχουν καλυφθεί πλήρως με βάση τα σημερινά δεδομένα. 


Μάλιστα φέτος, πραγματοποιήθηκαν 2.430 περισσότερες προσλήψεις από την περσινή χρονιά για την ειδική αγωγή και έτσι θα λειτουργήσουν έγκαιρα περισσότερα τμήματα ένταξης και θα στελεχωθούν οι Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης πλήρως. 

Σε πανελλαδικό επίπεδο, τα στοιχεία έχουν ως εξής:

Ολοήμερα σχολεία:
Με τις προσλήψεις των 873 αναπληρωτών δασκάλων και 1687 ειδικοτήτων (καλλιτεχνικών, μουσικών, θεατρικών σπουδών και δραματικής τέχνης) λύθηκε άμεσα το θέμα της στελέχωσης των ολοήμερων δημοτικών σχολείων(κλασσικό και αναμορφωμένου προγράμματος).Οι προσλήψεις αυτές πραγματοποιούνται μέσω ΕΣΠΑ.

Σχολεία Ειδικής Αγωγής
Φέτος, το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ, έχει δρομολογήσει την πρόσληψη 2.700 αναπληρωτών εκπαιδευτικών Α’/θμιας και Β’/θμιας Εκπ/σης για την παράλληλη στήριξη, 350 αναπληρωτών Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού για τα Γενικά Σχολεία και 3.500 αναπληρωτών Α’/θμιας και Β’/θμιας για Ειδικά Σχολεία & Τμήματα Ένταξης. Σύνολο: 6.550 προσλήψεις για την Ειδική Αγωγή.

Πέρυσι, προσλήφθηκαν 1.450 εκπαιδευτικοί για την παράλληλη στήριξη μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ, 1.900 εκπαιδευτικοί για τη Α’ και Β’/θμια Εκπαίδευση μέσω του τακτικού προϋπολογισμού και 770 Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π. Σύνολο : 4.120 προσλήψεις για την Ειδική Αγωγή.
Ιδιαίτερη σημασία έχει, δεδομένων και των συνθηκών, ότι, ενώ πέρυσι για όλη τη σχολική χρονιά 2012-2013, προσλήφθηκαν 3.426 εκπαιδευτικοί για την ειδική αγωγή, φέτος, μόνο μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου-και αναμένονται και άλλες προσλήψεις-έχουν δοθεί 4.008 πιστώσεις. 

Παράλληλα, θα ενισχυθεί η στελέχωση των Ειδικών Σχολείων όλης της χώρας με Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό (Ε.Β.Π) και η στελέχωση των ΚΕ.Δ.Δ.Υ με Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό (Ε.Ε.Π.) μέσω του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας, που προβλέπει την πρόσληψη μέσω ΟΑΕΔ 800 βοηθών (Ε.Β.Π) και 2700 (Ε.Ε.Π.), εκ των οποίων 600 ψυχολόγοι, 600 κοινωνικοί λειτουργοί και άλλες ειδικότητες.

Το Υπουργείο εκδηλώνει το έμπρακτο ενδιαφέρον του για δύο αυτούς πολύ σημαντικούς θεσμούς του εκπαιδευτικού συστήματος, παρά τις αντίξοες γενικότερες συνθήκες. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου