Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2013

Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΗΣ ΕΡΩΤΗΣΗΣ ΤΗΣ Λ. ΚΑΝΕΛΛΗ ΤΟΥ Κ.Κ.Ε ΚΑΙ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ Σ. ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ, ΤΟ Ε.Ε.Π, ΤΟ Ε.Β.Π, ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ Ε.Α.Ε



Την ανάγκη να υπάρξουν «μόνιμες λύσεις» και όχι «μπαλώματα», στα προβλήματα των ειδικών σχολείων, επισήμανε η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη, κατά τη διάρκεια συζήτησης της σχετικής Επίκαιρης Ερώτησης που κατέθεσε στη βουλή.
Ενδεικτικό των ελλείψεων που υπάρχουν σε προσωπικό είναι ότι ακόμη δεν έχουν προσληφθεί οδηγοί και συνοδηγοί και η μεταφορά των μαθητών γίνεται από το προσωπικό των ενόπλων δυνάμεων, ενώ οι εκπαιδευτικοί της ειδικής αγωγής δεν καλύπτουν ούτε το 50% των θέσεων.
Ο Υφυπουργός Παιδείας Συμεών Κεδίκογλου περιορίστηκε να ανακοινώσει ότι θα προσληφθούν εκπαιδευτικοί μέσω του ΕΣΠΑ και οδηγοί μέσω των προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας, με εξάμηνες συμβάσεις.

Η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλη στην πρωτολογία και τη δευτερολογία της σημείωσε ότι τα ειδικά σχολεία χρειάζονται μόνιμο και εξειδικευμένο προσωπικό. Μάλιστα ανέδειξε τους κινδύνους που δημιουργούνται από τη μεταφορά των μαθητών από το στρατό, καθώς το προσωπικό δεν έχει ανάλογη εμπειρία.

Σύμφωνα με τους κατώτερους υπολογισμούς, σχεδόν το 85% από τα 185.000 παιδιά με αναπηρίες και μαθησιακές δυσκολίες είναι εκτός των δομών της ειδικής αγωγής, όπως επισημαίνει η επίκαιρη ερώτηση.

902.gr

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου