Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013

Στη λίστα της διαθεσιμότητας 1233 υπάλληλοι


Στη μαύρη λίστα της διαθεσιμότητας μπαίνουν από τη Δευτέρα 1233 υπάλληλοι όλων των νοσοκομείων της χώρας, με τον κλάδο των οδηγών σε όλα τα νοσηλευτικά ιδρύματα να οδηγείται σε «ξαφνικό θάνατο», καθώς καταργείται η ειδικότητα τους.


ygeia diathesimotitaΕιδικά για τους τελευταίους, προβλέπεται η άμεση ένταξη τους στην κινητικότητα, καθώς η κεντρική απόφαση του υπουργείου Υγείας είναι να ενισχυθεί ο ρόλος του ΕΚΑΒ και να μεταφερθούν εκεί όσοι οδηγοί από τη διαθεσιμότητα κριθεί ότι είναι απαραίτητοι για να λειτουργήσει πιο αποδοτικά η νευραλγική αυτή υπηρεσία της υγείας.
Στη δεύτερη φάση της κινητικότητας δεν περιλαμβάνονται γιατροί, ειδικευμένοι ή ειδικευόμενοι, αλλά, συμφώνα με τα στοιχεία που εξετάστηκαν από άλλες Διευθύνσεις Υπηρεσιών Υγείας, φαίνεται πως μπορούν να περιληφθούν σε κατάσταση διαθεσιμότητας και στη συνέχεια κινητικότητας διαφόρων ειδικοτήτων από όλες τις κατά τόπους υπηρεσίες υγείας.

Ειδική μέριμνα θα ληφθεί για τα ψυχιατρικά νοσοκομεία, τα οποία όμως δεν γλυτώνουν το «δρεπάνι» της τρόικας, αφού θα συμμετάσχουν στη διαδικασία τόσο το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αθηνών όσο και το Δρομοκαΐτειο.

Οι τελικές αποφάσεις για όλα αυτά θα ληφθούν επίσης τη Δευτέρα, έπειτα από τη συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί μεταξύ των εκπροσώπων των εργαζομένων και της αρμόδιας υφυπουργού Υγείας Ζέτας Μακρή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου