Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Πολυτεχνείο 2013

       

Αθήνα 14/11/2013


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Πολυτεχνείο 2013
            Σαράντα χρόνια μετά την εξέγερση των φοιτητών στο Πολυτεχνείο, τα μηνύματα που εκπέμπει παραμένουν επίκαιρα. Αποτελούν τα αιτήματα της σύγχρονης ελληνικής κοινωνίας, η οποία δοκιμάζεται από αντιλαϊκές, ανάλγητες και άδικες πολιτικές που την οδηγούν στην εξαθλίωση και στην εξόντωση .
            Η οικονομική κατοχή που έχει επιβληθεί στο λαό μας από το 2010 και μετά σε συνδυασμό με τις Κυβερνητικές επιλογές που υλοποιούν τις εντολές των δανειστών μας, αποτελεί ιστορική επιταγή να συνεχίσουμε τις διεκδικήσεις και τον αγώνα για διασφάλιση της εθνικής μας ανεξαρτησίας και το δίκαιο του λαού μας.
Το Πολυτεχνείο δεν αποτελεί μια απλή επέτειο. Αποτελεί τη διαχρονική αφετηρία για κοινωνικούς αγώνες που:
- διασφαλίζουν την ελευθερία και τη δημοκρατία
- απομονώνουν το φασισμό και κάθε μορφής ολοκληρωτισμό
- εμπνέουν για αγώνες ενάντια στις μνημονιακές πολιτικές και τη διαρκή  προσπάθεια για την υπεράσπιση των δημοσίων αγαθών της Παιδείας, της Υγείας, της Κοινωνικής Ασφάλισης και την προστασία της δημόσιας περιουσίας.
Οι εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης τιμούμε τους αγώνες και τους ήρωες του Πολυτεχνείου. Συνεχίζουμε τους αγώνες τους για ποιοτική δημοκρατία και εθνική ανεξαρτησία και την αντίσταση σε κάθε μορφή τυραννίας.
Το σύνθημα ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ εμπνέει και οδηγεί τις διεκδικήσεις μας και τους αγώνες μας.
ΠΟΤΕ ΚΑΜΙΑ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ
ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΖΕΙ
O ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΟΝΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΑΠΟ ΤΗ Δ.Ο.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου