Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

Διαμαρτυρία για συνεχείς και άδικες πειθαρχικές διώξεις εκπαιδευτικών


Κύριοι Υπουργοί,


Στις 17 Μαΐου τελειώνει η χρονιά σε γυμνάσια - λύκειαΤο τελευταίο χρονικό διάστημα δεκάδες συνάδελφοί μας δέχονται άδικα πειθαρχικές διώξεις. Η αναλγησία που πηγάζει από τους «μνημονιακούς» νόμους 4024/2011 και 4093/2012 δημιουργεί τεράστια προβλήματα και μεγάλες αδικίες σε εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Με το παραμικρό δεχόμαστε την καταπάτηση της αξιοπρέπειάς μας, τον περιορισμό της παιδαγωγικής ελευθερίας και την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης. Τα παρακμιακά φαινόμενα διαταράσσουν την εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων και προκαλούν οργή και εύλογα ερωτηματικά.

Πρόσφατα, συνδικαλιστικά στελέχη και άλλοι συνάδελφοί μας βρέθηκαν και βρίσκονται αντιμέτωποι με τη γενικόλογη κατηγορία για «αναξιοπρεπή συμπεριφορά» και κινδυνεύουν να υποστούν άδικα τις σκληρές συνέπειες που προβλέπει η νομοθεσία.

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. συμπαραστέκεται στους συναδέλφους μας που βρίσκονται υπό διωγμό και ζητά την αλλαγή των νόμων που δυναμιτίζουν την εκπαίδευση και μας παραπέμπουν σε μεσαιωνικές εργασιακές συνθήκες.
                           

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου