Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

5 Γενικοί Σύμβουλοι ΑΔΕΔΥ από την ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

Με 5 Γενικούς Συμβούλους ΑΔΕΔΥ θα εκπροσωπείται η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας μετά τις διαδικασίες του Συνεδρίου της ΑΔΕΔΥ.

Συγκεκριμένα εκλέχτηκαν:
Δημήτρης Μπράτης
Νεκτάριος Πετράκης
Στέφανος Σίντος
Γιώργος Σταυρίδης
Δημήτρης Ζανεττούλλης

Αποσπάσεις Εκπαιδευτικών Α/θμιας Εκπ/σης σε Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και Περιφερειακές Διευθύνσεις Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης για το σχολικό έτος 2013-14

Αποσπώνται σε Διευθύνσεις Π.Ε., ύστερα από αίτησή τους και χωρίς δαπάνη για το Δημόσιο, τους παρακάτω εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για το σχολικό έτος 2013-2014, όπως αυτοί εμφανίζονται στον παρακάτω πίνακα:

Κάντε κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο:

Αποσπάσεις Εκπαιδευτικών Α/θμιας Εκπ/σης σε Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και Περιφερειακές Διευθύνσεις Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης για το σχολικό έτος 2013-14

Παληγιάννης Β. : Η αποδέσμευση των αποσπασθέντων εκπαιδευτικών ειδικοτήτων Π.Ε.


Εύλογες είναι οι έντονες διαμαρτυρίες των εκπαιδευτικών ειδικοτήτων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, που με εισήγηση του ΚΥΣΠΕ και με απόφαση της πολιτικής ηγεσίας αποσπάστηκαν από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ, αλλά μέχρι σήμερα δεν αποδεσμεύτηκαν από τις οργανικές τους θέσεις.  Επί της ουσίας οι περισσότερες αποσπάσεις «έμειναν στα χαρτιά». . Είναι απορίας άξιον ο τρόπος που αντιμετωπίστηκε και εξακολουθεί να αντιμετωπίζεται το όλο θέμα από την πολιτική ηγεσία.

Να διαφυλαχτεί το κύρος των Παιδαγωγικών Τμημάτων

Η επιλογή των μελλοντικών εκπαιδευτικών αποτελεί ένα πολύ ουσιαστικό ζήτημα τόσο για τη χώρα μας όσο και διεθνώς και πρέπει να αντιμετωπίζεται με τη δέουσα προσοχή από την Κυβέρνηση. 
Η υπαγωγή των Επιστημών της Αγωγής σε ξεχωριστό επιστημονικό πεδίο εξειδίκευσης (Ν.4186/ ΦΕΚ 193/17-9-2013)για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση δηλώνει την αντίληψη, πως δεν ανήκουν σε ευρύτερες ομάδες επιστημών (Ανθρωπιστικές, Κοινωνικές, Θετικές, Τεχνολογικές) αλλά αποτελούν έναν επιστημονικό κλάδο που απλά διευκολύνει τους υπόλοιπους!!!
Ο νέος αυτός τρόπος εισαγωγής στα Παιδαγωγικά τμήματα τον οποίο θέσπισε το Υπουργείο Παιδείας ενώ θα έπρεπε να έχει ως στόχο, την αύξηση του εύρους και του κύρους των παρεχόμενων σπουδών, πετυχαίνει ακριβώς τα αντίθετα αποτελέσματα καθώς όσοι υποψήφιοι επιλέξουν τα Παιδαγωγικά Τμήματα δεν μπορούν να έχουν καμία άλλη επιλογή. 
Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. ζητά να μην υπαχθούν τα Παιδαγωγικά Τμήματα σε ξεχωριστό πεδίο αλλά να παραμείνουν ενταγμένα στις άλλες ομάδες επιστημών.

Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

Η συγγραφέας Αγγελική Βαρελλά στο Καρπενήσι

Την Τρίτη 26 και την Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013 φιλοξενήθηκε στο 3ο και 4ο Δημοτικό Σχολείο Καρπενησίου αντίστοιχα η Αγγελική Βαρελλά, συγγραφέας παιδικών βιβλίων. 
Οι δύο εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν με σκοπό να μυηθούν τα παιδιά στο διάβασμα και να αγαπήσουν το καλό βιβλίο.
Η συγγραφέας επισκέφθηκε το Καρπενήσι για 3η φορά και έγινε δεκτή με μεγάλη χαρά από δασκάλους και μαθητές!
Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με την κ. Βαρελλά για το  λογοτεχνικό της έργο, τις πηγές έμπνευσής της και να τους υπογράψει τα βιβλία που αγόρασαν.
Οι φωτογραφίες είναι από το 3ο Δημοτικό Σχολείο και ευχαριστώ το Διευθυντή και τους Εκπαιδευτικούς του Σχολείου για την πρόσκληση που μου απεύθυναν να παραβρεθώ.
Η χαρά και η συγκίνησή μου ήταν μεγάλη γιατί είχα την τύχη να συναντηθώ με την κ. Βαρελλά μετά από κάμποσα χρόνια! 
Της εύχομαι να είναι πάντα καλά και να μας χαρίζει με την πένα της για πολλά ακόμα χρόνια λογοτεχνικά αριστουργήματα!
Θερμά συγχαρητήρια στους Εκπαιδευτικούς του 3ου και 4ου Δημοτικού Σχολείου Καρπενησίου για αυτή την αξιέπαινη εκδήλωση!


Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

Παγκόσμια Ημέρα Α.Μ.Ε.Α


Αγαπητοί συνάδελφοι


Στα πλαίσια του εορτασμού  
της Παγκόσμιας Ημέρας Α.Μ.Ε.Α ,το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο σε συνεργασία με το Ειδικό Νηπιαγωγείο, το Ε. Ε.Ε.Ε.Κ  το Κ.Δ.ΑΠ AΜΕΑ και το Σύλλογο γονέων Ατόμων με Αναπηρία  θα πραγματοποιήσουμε τις εξής δράσεις:

1.     Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου Συνέντευξη στον τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό .
2.     Δημοσίευση σχετικού άρθρου στον τοπικό τύπο.
3.     Τρίτη 3 Δεκέμβρη και ώρα 10:00π.μ θα περπατήσουμε στη Ζηνοπούλου και θα μοιράσουμε ενημερωτικό υλικό στους πολίτες του τόπου μας.
4.     Τετάρτη 4 Δεκέμβρη και ώρα 10:00 π. μ. θα πραγματοποιήσουμε  γιορτή στο σχολείο μας .  Στη γιορτή αυτή θα θέλαμε οι μαθητές της ΣΤ΄ Τάξης του σχολείου σας να μην παραβρεθούν ως απλοί θεατές, αλλά ως βασικοί συντελεστές,  τραγουδώντας όλοι μαζί «Μια νέα Αρχή».
Την Παρασκευή  6 Δεκέμβρη θα θέλαμε οι μαθητές που θα παρακολουθήσουν τη γιορτή να λάβουν μέρος στο Διαγωνισμό Έκθεσης  αναπτύσσοντας το εξής  θέμα:
«Θα θέλατε να είχατε φίλο και μέλος της παρέας σας ένα παιδί με αναπηρία;
Τι έχει να σας προσφέρει η παρέα μαζί του και τι έχετε να προσφέρετε εσείς σε αυτό το παιδί;»
      
Μόνο όταν συνειδητοποιήσουμε ότι η Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση εμπεριέχεται στη Γενική Εκπαίδευση θα είμαστε σε θέση να μπορούμε να υποστηρίξουμε και να στηρίξουμε «Ένα Σχολείο για Όλους».
                                                   
Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη συνεργασία σας!

Η ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΗ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ
                                                                         ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ
                                                                             ΣΟΥΛΙΩΤΗ ΕΛΕΝΗ



Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

213 διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών ζήτησε το Υπουργείο Παιδείας


arvanitopoulos
Το Yπουργείο Παιδείας έχει υποβάλει αίτημα προς το υπουργείο Διοικητικής μεταρρύθμισης για έγκριση 213 πιστώσεων μόνιμων διορισμών Δευτεροβάθμιας και Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για το σχολικό έτος 2013-14.
Οι διορισμοί αυτοί αφορούν τον διορισμό 113 εκπαιδευτικών, της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και οι 100 σε διορισμό εκπαιδευτικών, κλάδων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
 kathigitis.org


Υπ. Παιδείας: Τακτικές συνελεύσεις συνδικαλιστικών οργανώσεων εκπαιδευτικών

sunelr

Η κινητοποίηση των εκπαιδευτικών στο Ηράκλειο ανάγκασε τους αξιολογητές να φύγουν

Η κινητοποίηση των εκπαιδευτικών στο Ηράκλειο ανάγκασε τους αξιολογητές να φύγουν

Η κινητοποίηση των εκπαιδευτικών στο Ηράκλειο ανάγκασε τους αξιολογητές να φύγουν
IMAGE PHOTO SERVICES

Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013

ΔOE: Κινητοποίηση στην Κρήτη για την "αξιολόγηση"


ΔOE: Κινητοποίηση στην Κρήτη για την "αξιολόγηση"
  Στην κήρυξη 3ωρης στάσης εργασίας για τους Συλλόγους Π.Ε. της Κρήτης, προχώρησε η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της που κοινοποιήθηκε στους συλλόγους - μέλη της:

 "Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. υλοποιώντας την απόφασή του για αποτροπή πραγματοποίησης δράσεων που αφορούν τη διαδικασία της αυτοαξιολόγησης της σχολικής μονάδας αλλά και τη γενικευμένη εφαρμογή της «αξιολόγησης του εκπαιδευτικού έργου» όπως αυτή προωθείται με αυταρχικό και αντιεκπαιδευτικό τρόπο, με διωκτικό χαρακτήρα και στοχοποίηση του Έλληνα εκπαιδευτικού, από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας
 Κηρύσσει τρίωρη στάση εργασίας για τη Δευτέρα 25/11/2013 από ώρα 11:00π.μ. έως 2:00 μ.μ. προκειμένου οι συνάδελφοι της περιφέρειας της Κρήτης όπου πραγματοποιούνται σεμινάρια στελεχών εκπαίδευσης για την αυτοαξιολόγηση, να μπορέσουν να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις που οργανώνουν οι τοπικοί Σύλλογοι Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
 Tο Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. θα παρεμβαίνει με ανάλογο τρόπο σε κάθε προσπάθεια εφαρμογής αντιλαϊκών και αντιεκπαιδευτικών μέτρων και καλούμε τους Συλλόγους Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης να ενημερώνουν άμεσα το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε.".

Για τους συναδέλφους που χάθηκαν άδικα

Οι συνάδελφοι που υπηρετούσαν στη Ρόδο, δυστυχώς δεν μπορούν απόψε να κάνουν αυτά τα πράγματα!!!


Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013

Στη λίστα της διαθεσιμότητας 1233 υπάλληλοι


Στη μαύρη λίστα της διαθεσιμότητας μπαίνουν από τη Δευτέρα 1233 υπάλληλοι όλων των νοσοκομείων της χώρας, με τον κλάδο των οδηγών σε όλα τα νοσηλευτικά ιδρύματα να οδηγείται σε «ξαφνικό θάνατο», καθώς καταργείται η ειδικότητα τους.


ygeia diathesimotitaΕιδικά για τους τελευταίους, προβλέπεται η άμεση ένταξη τους στην κινητικότητα, καθώς η κεντρική απόφαση του υπουργείου Υγείας είναι να ενισχυθεί ο ρόλος του ΕΚΑΒ και να μεταφερθούν εκεί όσοι οδηγοί από τη διαθεσιμότητα κριθεί ότι είναι απαραίτητοι για να λειτουργήσει πιο αποδοτικά η νευραλγική αυτή υπηρεσία της υγείας.

Συγκλονίζει η Ακρίτα: Θέλω πίσω τη ζωή μου - Θέλω πίσω την πατρίδα μου

Συγκλονίζει η Ακρίτα: Θέλω πίσω τη ζωή μου - Θέλω πίσω την πατρίδα μου

Με ένα συγκλονιστικό post για την Πατρίδα μας και το πως την κατήντησαν οι εκάστοτε πολιτικάντησες της χώρας μας καλημέρισε η Έλενα Ακρίτα.

Συγκεκριμένα αναφέρει:

Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

59 αριστουργηματικές φωτογραφίες από την Ελλάδα (1903-1920)

59 αριστουργηματικές φωτογραφίες από την Ελλάδα (1903-1920) 
Από τον φιλέλληνα φωτογράφο Φρεντ Μπουασονά 
Αθήνα, Πλάκα, 1920

Περισσότερες φωτογραφίες εδώ:

Έναρξη παραγωγικής λειτουργίας του νέου ενιαίου πληροφοριακού συστήματος σχολικών μονάδων My School

Κύριε  Υπουργέ,
Δυστυχώς, για μια ακόμη φορά τους τελευταίους μήνες, αναγκαζόμαστε να επικοινωνήσουμε μαζί σας με αυτόν τον τρόπο, αφού καμία απάντηση δεν παίρνουμε στις αιτήσεις μας για συνάντηση - συζήτηση.
 Ο λόγος είναι η τελευταία εγκύκλιος, 12-11-2013, περί της έναρξης παραγωγικής λειτουργίας του νέου ενιαίου πληροφοριακού συστήματος σχολικών μονάδων My School,  που φέρει την υπογραφή του κυρίου Υφυπουργού.

Όλες οι διατάξεις του νέου Πειθαρχικού Δικαίου των Δημοσίων Υπαλλήλων (περιλαμβάνονται και οι τροποποιήσεις του Νοεμβρίου)

Το Πειθαρχικό Δίκαιο τροποποιήθηκε - συμπληρώθηκε - αυστηροποιήθηκε δύο φορές τον τελευταίο μήνα, αποτελώντας βασικό εργαλείο στη φαρέτρα της κυβέρνησης και στην προσπάθειά της να κάμψει τους αγώνες των εργαζομένων. Στο παρόν δωδεκασέλιδο σημείωμά μας και για την πληρέστερη ενημέρωση όλων των συναδέλφων επιχειρούμε να κωδικοποιήσουμετις διατάξεις από έξι νομοθετήματα.

Κατεβάστε εδώ ολόκληρο το ενημερωτικό σημείωμα 

Γιώργος Δημητρακόπουλος

Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

Ενημέρωση για τις παραιτήσεις από τον Δημήτρη Μπράτη


Δημήτρης ΜπράτηςΥπογράφηκαν, επιτέλους, σήμερα οι παραιτήσεις 73 συναδέλφων που είχαν εγκριθεί από το ΚΥΣΠΕ στις 14 Οκτωβρίου.                                                                                        Η απόφαση θα πάει για δημοσίευση στο εθνικό τυπογραφείο.

Προσλήψεις Αναπληρωτών Εκπαιδευτικών κλάδων ΠΕ06-Αγγλικής Γλώσσας, ΠΕ08-Καλλιτεχνικών Μαθημάτων, ΠΕ11-Φυσικής Αγωγής, ΠΕ19&ΠΕ20-Πληροφορικής, ΠΕ32-Θεατρικών Σπουδών και ΠΕ18.41-Δραματικής Τέχνης στα Δημοτικά Σχολεία με ΕΑΕΠ


Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι, για το σχολικό έτος 2013-2014, προσλαμβάνονται ως προσωρινοί αναπληρωτές 282 εκπαιδευτικοί του κλάδουΠΕ06-Αγγλικής Γλώσσας105 εκπαιδευτικοί του κλάδου ΠΕ08-Καλλιτεχνικών μαθημάτων113 εκπαιδευτικοί του κλάδου ΠΕ11-Φυσικής Αγωγής182εκπαιδευτικοί των κλάδων ΠΕ19 & ΠΕ20-Πληροφορικής99 εκπαιδευτικοί του κλάδου ΠΕ32-Θεατρικών Σπουδών και 5 εκπαιδευτικοί του κλάδου ΠΕ18.41-Δραματικής Τέχνης.