Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2013

π. Κων/νος Μακράκης: Φύλακας άγγελος (για μικρούς ασθενείς) με ιατρική ποδιά και ράσο ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Ήταν Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου του 2011 και στον Ιερό Ναό Προφήτη Ηλία στο Καρπενήσι επικρατούσε κλίμα μεγάλης συγκίνησης. Σχεδόν με δάκρυα στα μάτια ο μητροπολίτης κ. Νικόλαος χειροτονούσε έναν πρεσβύτερο ιδιαίτερα αγαπητό στην τοπική κοινωνία. Επρόκειτο για τον παιδίατρο του γενικού νοσοκομείου της πόλης Κωνσταντίνο Μακράκη, έναν αγωνιστή της ιατρικής και της διακονίας στους θαλάμους του πόνου, που επέλεγε να γίνει παράλληλα «ιατρός των ψυχών» και λειτουργός του Θεού.
Δεκαπέντε ιερείς και εκατοντάδες πιστοί είχαν σπεύσει να γεμίσουν ασφυκτικά τον ναό και να αναφωνήσουν «άξιος», ενώ ο π. Κωνσταντίνος υποσχέθηκε να διακονεί τον λόγο του Ευαγγελίου με ζήλο. Στα δύο και πλέον χρόνια που μεσολάβησαν έως σήμερα ο π. Κωνσταντίνος δίνει καθημερινά μαρτυρία αγάπης τόσο στον ναό όσο και στο νοσοκομείο. Αντιμέτωπος με πολλά προβλήματα (λόγω της κρίσης) δεν το βάζει κάτω και παλεύει για τον κάθε μικρό ασθενή με όσα μέσα υπάρχουν. Ο ιερέας παιδίατρος μιλά στην «κυριακάτικη δημοκρατία» για την επιλογή της ιεροσύνης, την αντίδραση των γύρω του, όταν φόρεσε το ράσο, και για τη χαρά που νιώθει όταν ακούει παιδιά να λένε «θέλω κι εγώ να γίνω παπαγιατρός».

Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013

Συνάντηση Κοντογεώργου με Αρβανιτόπουλο για προβλήματα στην εκπαίδευση

Δυστυχώς δεν είναι μόνο το κενό της Παλαιοκατούνας αλλά και στο Νηπιαγωγείο Αγράφων που το μοναδικό Νήπιο μέχρι σήμερα δεν έχει πάει σχολείο. Η απόσταση που το χωρίζει από το κοντινότερο Νηπιαγωγείο είναι 30 χιλιόμετρα από τα οποία τα 20 είναι με δύσκολο χωματόδρομο!!
Επίσης υπάρχουν δύο συνάδελφοι Π.Ε. 06 Αγγλικών και  Π.Ε. 70 Δασκάλων οι οποίοι είναι εγκλωβισμένοι εδώ και δυο μήνες γιατί ενώ έχουν πάρει απόσπαση δεν έχουν αποδεσμευθεί περιμένοντας την αντικατάσταση από το Υπουργείο που δεν έρχεται !!

"Αρχές του 2014 θα καλυφθεί το κενό της νηπιαγωγού, στο νηπιαγωγείο Παλαιοκατούνας"

Απο το γραφείο του Βουλευτή Ευρυτανίας κ.Κώστα Κοντογεώργου εξεδ'οθει η παρακάτω ανακοίνωση..
"Σε συνάντηση σήμερα 19 Δεκεμβρίου 2013, του Βουλευτή Ευρυτανίας Κώστα Κοντογεώργου με τον Υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, εξετάσθηκαν από κοινού όλα τα προβλήματα που απασχολούν την εκπαίδευση στο νομό Ευρυτανίας.
Ο Υπουργός δεσμεύθηκε  στην σταδιακή αντιμετώπιση αυτών και ιδιαίτερα των κενών που υπάρχουν στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση.
Άμεσα δε, ανακοινώνεται ότι με το άνοιγμα των σχολείων μετά τις χριστουγεννιάτικες γιορτές, 8 Ιανουαρίου, θα καλυφθεί το κενό της νηπιαγωγού, στο νηπιαγωγείο Παλαιοκατούνας"


Πηγή(PrasiaOnline): http://prassia-eyrytanias.blogspot.com/2013/12/blog-post_6104.html#ixzz2o618tBZz

Αλλαγές στα δικαιολογητικά εγγραφής στο Δημοτικό και στο Νηπιαγωγείο

Συγκεκριμένα από το εκπαιδευτικό έτος 2014 2015, τα δικαιολογητικά εγγραφής των μαθητών στα Δημοτικά σχολεία και Νηπιαγωγεία θα γίνεται με την προσκόμιση του Ατομικού Δελτίου Υγείας Μαθητή (ΑΔΥΜ) και δεν θα απαιτούνται χωριστά τα υπόλοιπα πιστοποιητικά που ήταν απαραίτητα εως τώρα.
Δηλαδή ουσιαστικά καταργούνται τα πιστοποιητικά από οδοντίατρο, καρδιολόγο και οφθαλμίατρο που ήταν απαραίτητα έως τώρα.
 Η αλλαγή αυτή στα δικαιολογητικά για την εγγραφή στα Δημοτικά και στα Νηπιαγωγεία αναφέρονται στην τροπολογία του υπουργείου Παιδείας για θέματα παιδείας που προστέθηκε στο νομοσχέδιο «Άδεια εγκατάστασης και λειτουργίας χώρου παραστάσεων - Άδεια παράστασης» του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού .

Ακολουθεί το κείμενο της τροπολογίας :

Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013

ΔΟΕ: Έλεος!! Ας μάθουν στο Υπουργείο Παιδείας πότε τελειώνουν τα τρίμηνα



Με εγκύκλιο η οποία έφθασε στα σχολεία με ημερομηνία 17/12/2013 το Υπουργείο Παιδείας δίνει οδηγίες στους Διευθυντές των σχολείων που με φετινή απόφαση έγιναν ΕΑΕΠ σχετικά με τη βαθμολογία των νέων διδακτικών αντικειμένων.

Συγκεκριμένα λέει στα σχολεία, εκ των οποίων πολλά ήδη έχουν δώσει βαθμολογία στους μαθητές αφού το α’ τρίμηνο έχει λήξει, ότι τα αντικείμενα αυτά δεν θα πρέπει να βαθμολογηθούν.



Ας μάθουν επιτέλους στο Υπουργείο Παιδείας πότε λήγουν τα τρίμηνα στα σχολεία ώστε να μπορέσουν να ρυθμίσουν σωστά το χρόνο στον οποίο θα δίνουν οδηγίες σχετικά με τη βαθμολόγηση  των μαθημάτων. Τους πληροφορούμε επίσης, επειδή δείχνουν ότι δεν το γνωρίζουν ότι η α’ και η β’ τάξη ούτως ή άλλως  δεν βαθμολογούνται.



Θεωρούμε ότι η συγκεκριμένη εγκύκλιος είναι άκυρη με βάση την ημερομηνία έκδοσής της και ότι αν μη τι άλλο η Διεύθυνση Σπουδών του Υπουργείου θα πρέπει να την αποσύρει.

Άδεια άσκησης Ιδιωτικού έργου: Τι ισχύει για τους εκπαιδευτικούς

*του Νεκτάριου Πετράκη, Γενικού Συμβούλου ΑΔΕΔΥ, Αιρετού ΠΥΣΠΕ Χανίων
Το τελευταίο διάστημα απασχολούν τις συνεδριάσεις του ΠΥΣΠΕ πολλά αιτήματα για άδεια άσκησης ιδιωτικού έργου. Δυστυχώς το υπάρχον θεσμικό πλαίσιο είναι ιδιαίτερα ασαφές και πολλές φορές το ΠΥΣΠΕ προβληματίζεται ιδιαιτέρως με αρκετά αιτήματα. Μάλιστα δεν έχει εγκρίνει και μερικά από αυτά.
Προκειμένου να έχετε μια πλήρη εικόνα του τι ισχύει αλλά και πόσο δύσκολο είναι να ερμηνευτεί η σχετική νομοθεσία, σας παραθέτω μία σειρά από παραδείγματα που έχουν κριθεί, με βάση τη σχετική νομοθεσία (Ν.3528/2007ΦΕΚ 26 τ.Α’ ΑΡ. 31 , 32, 35), βασικές ερμηνευτικές εγκυκλίους του υπ. Παιδείας (εγκύκλιος του ΥΠΕΠΘ 14543/Δ2/13-2-2003) αλλά και σχετικές γνωμοδοτήσεις του ΝΣΚ.

Η χωρίς προηγούμενη άδεια της υπηρεσίας άσκηση εργασίας ή έργου με αμοιβή του υπαλλήλου εκτός υπηρεσίας καθώς και η συμμετοχή του σε εταιρείες, αποτελεί πειθαρχικό παράπτωμα το οποίο διώκεται και τιμωρείται σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 106,107 και 109 του Ν.3528/2007.

Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013

Σκοτώθηκε το 1948 στo Σούλι και 65 χρόνια μετά τα οστά του παραδόθηκαν στην οικογένειά του

Φωτογραφία από τις δύσκολες εκείνες μέρες του 1948

Σε μία σεμνή, συναισθηματικά φορτισμένη, τελετή, στρατιωτικό άγημα απέδωσε τιμές στον 23χρονο φαντάρο Χαράλαμπο Κορκοβή, που σκοτώθηκε το 1948 σε ύψωμα της περιοχής Λάκκα Σουλίου, παραδίδοντας τα οστά του στην οικογένειά του, 65 χρόνια μετά τον θάνατό του.




Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2013

Γνωμοδότηση Νομικής Συμβούλου σχετικά με την άδεια πραγματοποίησης Γενικών Συνελεύσεων


Σε συνέχεια της επιστολής διαμαρτυρίας που αποστείλαμε προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και των παρεμβάσεων της Δ.Ο.Ε. για το θέμα της κατάργησης της άδειας για την πραγματοποίηση των Γενικών Συνελεύσεων, σας αποστέλλουμε γνωμοδότηση της νομικής μας συμβούλου κ. Τσίπρα, με την οποία, θεωρούμε πως, καταρρίπτεται η αίολη επιχειρηματολογία του Υπουργείου Παιδείας για το παραπάνω θέμα.


Σχετικά :

Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013

Επιμόρφωση Β Επιπέδου ΤΠΕ-Μεικτό μοντέλο Επιμόρφωσης-1η Περίοδος Εφαρμογής

ΡΕΠΟΡΤΑΖ:esos.gr

Εν όψει της έναρξης των επιμορφωτικών προγραμμάτων της 1ης περιόδου ευρείας εφαρμογής του μεικτού μοντέλου επιμόρφωσης, στο πλαίσιο της Πράξης «Επιμόρφωση των Εκπαιδευτικών για την αξιοποίηση και Εφαρμογή των ΤΠΕ στη Διδακτική Πράξη» του Ε.Π. «Εκπαίδευση και δια βίου μάθηση», ΕΣΠΑ 2007-2013, η οποία υλοποιείται με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο - ΕΚΤ) και του Ελληνικού Δημοσίου, καλούνται τα ΚΣΕ τα οποία έχουν αναλάβει αυτά τα προγράμματα (βλ. σχετική Πρόσκληση της 24/04/2013 και την Ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της κλήρωσης της 07/06/2013) να υποβάλουν, σε πρώτη φάση, από σήμερα και μέχρι την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013 τα ονόματα των επιμορφωτών με τους οποίους θα συνεργαστούν για την υλοποίηση των επιμορφωτικών προγραμμάτων. Διευκρινίζεται ότι τα αναλυτικά ωρολόγια προγράμματα θα υποβληθούν σε επόμενη φάση.

Πρόσληψη 450 Αναπληρωτών Εκπαιδευτικών κλάδου ΠΕ70-Δασκάλων

ΡΕΠΟΡΤΑΖ:esos.gr
Το υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι για το διδακτικό έτος 2013-2014 προσλαμβάνονται ως αναπληρωτές 450 εκπαιδευτικοί του κλάδου ΠΕ70-Δασκάλων.
Οι πίνακες των ονομάτων είναι αναρτημένοι στo πουργείο Παιδείας ΚΛΙΚ ΕΔΩ . 
Οι ανωτέρω εκπαιδευτικοί θα απασχοληθούν σε τάξεις υποδοχής Ζ.Ε.Π. για το διδακτικό έτος 2013-2014 στα Δημοτικά Σχολεία που εντάσσονται στο πλαίσιο υλοποίησης των Πράξεων «ΝΕΟ ΣΧΟΛΕΙΟ (Σχολείο 21ου αιώνα) – Η μετάβαση: Πολιτισμός και Ένταξη ΕΚΟ στα Δημοτικά Σχολεία» στους Άξονες Προτεραιότητας 1, 2 και 3, του Ε.Π. «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» και έχουν οριστεί με σχετικές Αποφάσεις των Περιφερειακών Δ/ντών Π.Ε. & Δ.Ε.
Οι προσλαμβανόμενοι οφείλουν να παρουσιαστούν στις οικείες Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για ανάληψη υπηρεσίας από τη Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου έως και την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013.
Σημειώνεται ότι ως ημερομηνία πρόσληψης των προσωρινών αναπληρωτών λαμβάνεται υπόψη η ημερομηνία ανάληψης υπηρεσίας στην οικεία Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Το υπ. Παιδείας ζήτησε επιπλέον 1500 διορισμούς αναπληρωτών εκπαιδευτικών

ΡΕΠΟΡΤΑΖ:esos.gr
Έχει υποβληθεί αίτημα του υπουργείου παιδείας προς το υπουργείο Διοικητικής μεταρρύθμισης και το υπουργείο Οικονομικών για την έγκριση 1500, τουλάχιστον, συμπληρωματικών πιστώσεων για πρόσληψη εκπαιδευτικών με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, επειδή δεν κατέστη δυνατή η πλήρωση του συνόλου των υφιστάμενων κενών στην επικράτεια της χώρας.
Τη γραπτή αυτή δήλωση έκανε στη Βουλή ο υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος.

Άναψε το χριστουγεννιάτικο δέντρο στο Καρπενήσι και ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις (video)

Με μια φαντασμαγορική εκδήλωση ο δήμαρχος Καρπενησίου Κώστας Μπακογιάννης άναψε το βράδυ της Παρασκευής το Χριστουγεννιάτικο δέντρο, ένα τεράστιο φυσικό έλατο, στην κεντρική πλατεία της πόλης.



Παρά τις χαμηλές θερμοκρασίες μικροί και μεγάλοι κατέκλυσαν την κεντρική πλατεία της Ευρυτανικής πρωτεύουσας. Οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του δήμου Καρπενησίου θα διαρκέσουν μέχρι τις 8 Ιανουαρίου


Άναψε το χριστουγεννιάτικο δέντρο στο Καρπενήσι από LAMIASTARGR

Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

Αίτημα για συνάντηση εργασίας


Κύριε Υπουργέ,


Επανερχόμαστε στο αίτημα που
διατυπώσαμε με το από 16/10/2013 έγγραφό μας με αρ. πρωτοκόλλου 277 και ζητάμε συνάντηση εργασίας μαζί σας για τα ζητήματα που αφορούν στο πειθαρχικό δίκαιο των Δημοσίων Υπαλλήλων. Οι νόμοι 4024/11 και 4093/12 έχουν δημιουργήσει τεράστιες αδικίες και μεγάλα προβλήματα στους Δημοσίους Υπαλλήλους και ιδιαίτερα στους εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Ιδιαιτέρως, οφείλουμε να επισημάνουμε ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα τα προβλήματα διογκώνονται και διακυβεύεται η εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων και θίγεται η αξιοπρέπεια των εκπαιδευτικών. Την ώρα που η απονομή της δικαιοσύνης καθυστερεί και τα Πειθαρχικά Συμβούλια αδυνατούν να συνεδριάσουν εμπρόθεσμα και να πάρουν αποφάσεις - λόγω του μεγάλου όγκου δουλειάς- πολλοί συνάδελφοί μας αφενός τίθενται (άδικα τις περισσότερες φορές) σε αργία για μεγάλο χρονικό διάστημα, αφετέρου οι αδικίες που πηγάζουν από τους παραπάνω νόμους δημιουργούν μεγάλα προσωπικά, οικογενειακά, κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα.

Επανερχόμαστε και ζητάμε συνάντηση μαζί σας και αναμένουμε άμεσα την ικανοποίηση του αιτήματός μας.
                      

Διαμαρτυρία για συνεχείς και άδικες πειθαρχικές διώξεις εκπαιδευτικών


Κύριοι Υπουργοί,


Στις 17 Μαΐου τελειώνει η χρονιά σε γυμνάσια - λύκειαΤο τελευταίο χρονικό διάστημα δεκάδες συνάδελφοί μας δέχονται άδικα πειθαρχικές διώξεις. Η αναλγησία που πηγάζει από τους «μνημονιακούς» νόμους 4024/2011 και 4093/2012 δημιουργεί τεράστια προβλήματα και μεγάλες αδικίες σε εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Με το παραμικρό δεχόμαστε την καταπάτηση της αξιοπρέπειάς μας, τον περιορισμό της παιδαγωγικής ελευθερίας και την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης. Τα παρακμιακά φαινόμενα διαταράσσουν την εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων και προκαλούν οργή και εύλογα ερωτηματικά.

Πρόσφατα, συνδικαλιστικά στελέχη και άλλοι συνάδελφοί μας βρέθηκαν και βρίσκονται αντιμέτωποι με τη γενικόλογη κατηγορία για «αναξιοπρεπή συμπεριφορά» και κινδυνεύουν να υποστούν άδικα τις σκληρές συνέπειες που προβλέπει η νομοθεσία.

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. συμπαραστέκεται στους συναδέλφους μας που βρίσκονται υπό διωγμό και ζητά την αλλαγή των νόμων που δυναμιτίζουν την εκπαίδευση και μας παραπέμπουν σε μεσαιωνικές εργασιακές συνθήκες.
                           

Πρόταση του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. προς τους Εκπαιδευτικούς Π.Ε. για συγκέντρωση υπογραφών για την αξιολόγηση


Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Σας αποστέλλουμε την πρόταση του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. για συγκέντρωση υπογραφών για την αξιολόγηση και ζητούμε την άμεση και μαζική ανταπόκρισή σας. Το κείμενο που έχετε στα χέρια σας και η συγκέντρωση των υπογραφών από το σύνολο των εκπαιδευτικών της Π.Ε. αποτελεί μια από τις ενέργειες που πραγματοποιεί η Δ.Ο.Ε. προκειμένου να αποτρέψει την προωθούμενη αυτοαξιολόγηση και στη συνέχεια την αξιολόγηση - χειραγώγηση.

Είναι, θεωρούμε, πολύ σημαντικό να αποτυπωθεί η ομοθυμία των εκπαιδευτικών στην απόρριψη της αξιολόγησης που επιχειρεί να επιβάλει το Υπουργείο Παιδείας αγνοώντας τις απόψεις και τις προτάσεις των εκπαιδευτικών.

Παρακαλούμε να αποστείλετε στην Ομοσπονδία τις υπογραφές που θα συγκεντρώσετε, μέσω του Δ.Σ. του τοπικού Συλλόγου σας, το αργότερο μέχρι Πέμπτη 19/12/2013.

Ζητούμε τη συμμετοχή όλων των συναδέλφων.

ΜΕ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ ΠΡΟΑΣΠΙΖΟΥΜΕ

ΤΗΝ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ



Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

Εφαρμογή του θεσμού της Αξιολόγησης του Εκπαιδευτικού Έργου της σχολικής μονάδας κατά το σχολικό έτος 2013-2014 – Διαδικασίες


Με την αριθμ. 157723/ 23.10.2013/Γ1 Εγκύκλιο του Υφυπουργού Παιδείας πραγματοποιήθηκαν σε περιφερειακό επίπεδο κατά την περίοδο Οκτωβρίου – Νοεμβρίου 2013 επιμορφώσεις των Σχολικών Συμβούλων και των Διευθυντών Διευθύνσεων ΠΕ και ΔΕ. Ακολούθως οι Σχολικοί Σύμβουλοι θα ενημερώσουν/επιμορφώσουν τους Διευθυντές και τους Εκπαιδευτικούς των σχολικών μονάδων της παιδαγωγικής τους ευθύνης, σχετικά με την εφαρμογή του θεσμού της ΑΕΕ. 

Πρόσληψη έντεκα (11) αναπληρωτών νηπιαγωγών Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΕΑΕ) και τριάντα οκτώ (38) αναπληρωτών δασκάλων του ενιαίου πίνακα γενικής εκπαίδευσης για το σχολικό έτος 2013-2014

Ypepth

Πρόσληψη έντεκα (11) αναπληρωτών νηπιαγωγών Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΕΑΕ) και τριάντα οκτώ (38) αναπληρωτών δασκάλων του ενιαίου πίνακα γενικής εκπαίδευσης για το σχολικό έτος 2013-2014, στο πλαίσιο υλοποίησης των Πράξεων «Πρόγραμμα εξειδικευμένης εκπαιδευτικής υποστήριξης για ένταξη μαθητών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες – Άξονας Προτεραιότητας 1», «Πρόγραμμα εξειδικευμένης εκπαιδευτικής υποστήριξης για ένταξη μαθητών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες – Άξονας Προτεραιότητας 2» και «Πρόγραμμα εξειδικευμένης εκπαιδευτικής υποστήριξης για ένταξη μαθητών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες – Άξονας Προτεραιότητας 3» του Ε.Π. «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση»



Στην Ευρυτανία έρχονται:


Αναπληρωτές ΠΕ60 ΕΑΕ: 


Ειδική Αγωγή ΧΙΔΗΡΟΓΛΟΥ ΙΩΑΝΝΑ ΜΙΧΑΗΛ ΠΕ60.50 

Αναπληρωτές ΠΕ70:

ΤΣΑΡΑΚΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ ΠΕ70 

ΚΡΙΚΩΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ-ΜΑΡΙΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΠΕ70

ΤΣΙΤΣΟΥ ΑΣΠΑΣΙΑ ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΠΕ70

Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013

Οι προσλήψεις αναπληρωτών από τους πίνακες Γενικής Αγωγής, όλων των ειδικοτήτων, σχ. έτους 2013-14 στην Π.Ε., μέχρι σήμερα, από τακτικό προϋπολογισμό και ΕΣΠΑ


Δημήτρης Μπράτης

Συναδέλφισσες , συνάδελφοι 

Σας κοινοποιώ πίνακες, από τους οποίους προκύπτει ο αριθμός των προσλήψεων αναπληρωτών στην Π.Ε. από τους πίνακες Γενικής Αγωγής , για το σχολικό έτος 2013-14, μέχρι και σήμερα , όλων των ειδικοτήτων μέσω τακτικού προϋπολογισμού και ΕΣΠΑ. 
Όταν θα έχω ολοκληρωμένα και τα στοιχεία για τους αναπληρωτές Ειδικής Αγωγής θα τα δημοσιεύσω.
Ο αιρετός του ΚΥΣΠΕ 
Δημήτρης Μπράτης

Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013

Photovisi- Δημιουργήστε εύκολα και γρήγορα collage

Το Photovisi είναι ένα online εργαλείο που επιτρέπει στους χρήστες του να δημιουργούν εντυπωσιακά collage σε τρία απλά βήματα. Οι χρήστες μπορούν να χρησιμοποιήσουν το εργαλείο χωρίς καν να φτιάξουν λογαριασμό. Τα βήματα που ακολουθούνται είναι τα εξής:
1Start Creating: Ο χρήστης κάνει κλικ και ξεκινάει να δημιουργεί το collage
2. Choose a Design: Ο χρήστης επιλέγει μέσα από μια μεγάλη ποικιλία το σχέδιο που θα έχει το collage του
3Add Photo: Ο χρήστης ανεβάζει απο τον υπολογιστή του τις φωτογραφίες που θέλει να περιέχει το collage, τις τοποθετεί και  προσαρμόζει το σχήμα τους. Σε αυτό το σημείο μπορεί να προστεθεί και κείμενο, αλλά και να γίνει αλλαγή στο φόντο.
4. Save and Share: Ο χρήστης μπορεί να κατεβάσει το collage του πατώντας Download in a low-quality with a watermark και να το αποθηκεύσει στον υπολογιστή του, είτε να το κάνει share στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης. Η ποιότητα του collage είναι πολύ καλή και το υδατογράφημα του Photovisi τοποθετείται στη δεξια γωνία του collage και είναι ιδιαίτερα διακριτικό. Δείτε το δικό μας collage παρακάτω!

Προϋπολογισμός: Τι προβλέπει για την Παιδεία

Προϋπολογισμός: Τι προβλέπει για την Παιδεία
Με 153 υπέρ και 142 κατά (σε σύνολο 296 βουλευτών που ψήφισαν), υπερψηφίστηκε ο προϋπολογισμός του 2014. Όσον αφορά το Υπουργείο Παιδείας και ιδίως τους τομείς της δευτεροβάθμιας και πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης ο οποίοι και ενδιαφέρουν χιλιάδες εκπαιδευτικούς μόνιμους και αναπληρωτές προβλέπεται αύξηση των πιστώσεων στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση και μείωση στη δευτεροβάθμια.
Πιο αναλυτικά στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση οι πιστώσεις θα ανέλθουν σε 1.596.782.000 αυξημένες κατά 4.798.320 ευρώ μάλιστα διαπιστώνει κανείς ότι η αύξηση προκύπτει κυρίως από τον τομέα των αποδοχών και συντάξεων που παρουσιάζουν αύξηση κατά  4.898.598 ευρώ.

Τα επόμενα βήματα στην παιδεία για το 2014, παρουσίασε στη Βουλή ο υπουργός Παιδείας κ. Αρβανιτόπουλος.

Συγκεκριμένα ο υπουργός Παιδείας ανακοίνωσε:
1. Αντιστοίχηση όλων των τίτλων του Εθνικού Πλαισίου Προσόντων και η απόδοση επαγγελματικών δικαιωμάτων σε όλες τις ειδικότητες ώστε να εναρμονίσουμε σπουδές και αγορά εργασίας, ξεκαθαρίζοντας το θολό τοπίο τριάντα χρόνων μια κι έξω.
2. Ολοκλήρωση της αξιολόγησης όλων των σχολικών εγχειριδίων από μηδενικής βάσεως και ο επανακαθορισμός της διδακτέας ύλης από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής.
3. Το νομοσχέδιο για την Ειδική Αγωγή που θα καταθέσουμε. Σε αυτόν τον τομέα κάναμε πολλά, διπλασιάζοντας αυτή τη χρονιά τους απασχολούμενους εκπαιδευτικούς και το ειδικό προσωπικό.

Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013

Οι βαθμοί αξιολόγησης δασκάλων και καθηγητών

Στην εφαρμογή του συστήματος αξιολόγησης των εκπαιδευτικών προχωρεί το υπουργείο Παιδείας μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων. Οι πρώτες κρίσεις θα αφορούν εκείνους τους λειτουργούς της στοιχειώδους και της μέσης εκπαίδευσης που στις 31 Μαΐου 2014 συμπληρώνουν χρόνο προαγωγής. Στη βαθμολόγησή τους λαμβάνονται υπόψη το παιδαγωγικό κλίμα, η οργάνωση της τάξης, η προετοιμασία των μαθητών, τα εκπαιδευτικά μέσα, η επαγγελματική συνέπεια.

Οι βαθμοί αξιολόγησης δασκάλων και καθηγητών

Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013

Στα σχολεία της Ευρυτανίας



Το νόμισμα έχει πάντα δύο όψεις. Όπως και το φεγγάρι. Έχει τη φωτεινή του πλευρά, αυτή που μαγεύει τους πάντες, έχει όμως και τη σκοτεινή, την αθέατη, αυτή που κρύβεται και κρύβει πολλά. Κάπως έτσι είναι και η Ευρυτανία. Με δύο όψεις και δύο… φεγγάρια. Ειδικά τώρα, που έκαναν την εμφάνισή τους τα πρώτα χιόνια, αυτός ο υπέροχος τόπος με την παρθένα φυσική ομορφιά και τη σπουδαία ιστορία, γίνεται ταυτόχρονα παράδεισος και κόλαση. «Παράδεισος» για τους «φραγκάτους» των Αθηνών, που πλημμυρίζουν τα πολυτελή σαλέ και τα πεντάστερα ξενοδοχεία του Καρπενησίου και των γύρω χωριών. Και «κόλαση» για τους υπόλοιπους. Κυρίως για τα παιδιά.

Θα αναρωτηθεί κάποιος γιατί τα γράφω όλα αυτά; Πήρα την αφορμή όταν άκουσα τον υποψήφιο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στον νομό, κ. Θωμά Κώτσια, να καταγγέλλει στον Real Fm ότι τα παιδιά στον Δήμο Αγράφων, στη Δυτική Ευρυτανία, δεν πάνε σχολείο, όχι γιατί δεν θέλουν, αλλά γιατί δεν μπορούν.

Live from karpenisi

Κάντε κλικ στην εικόνα:

Παραιτήσεις εκπαιδευτικών Π.Ε

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι 

Στην σημερινή (5/12/2013) συνεδρίαση το ΚΥΣΠΕ, εξέτασε 34 αιτήσεις παραίτησης εκπαιδευτικών Π.Ε. 
Από αυτές ενέκρινε τις 30 και απέρριψε 4 επειδή δεν είχαν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά. 
Σας κοινοποιούμε τα ονόματα των συναδέλφων των οποίων εγκρίθηκε η αίτηση παραίτησής τους. 

Οι αιρετοί του ΚΥΣΠΕ 
Δημήτρης Μπράτης 
Βασίλης Παληγιάννης

Ο υπ. Παιδείας για αποσπάσεις, συνταξιοδοτήσεις, προσλήψεις και συνδικαλιστικές άδειες εκπαιδευτικών



Στη διάρκεια συνάντησης με αντιπροσωπία αποτελούμενη από επτά εκπαιδευτικούς σε διαθεσιμότητα, έξι μέλη του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ και ένα μέλος της της ΕΛΜΕ Λάρισας, ο υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος ,σύμφωνα με τα μέλη της ΟΛΜΕ Στάμάτη Νικολάου και Σταύρο Τζιορτζιώτη:


Επτακόσιες πενήντα (750) προσλήψεις αναπληρωτών στην Π.Ε.


Με βάση την ενημέρωση από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας, το προσεχές διάστημα θα προσληφθούν μέσω ΕΣΠΑ επτακόσιοι πενήντα (750) εκπαιδευτικοί στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση.

Πιο συγκεκριμένα θα προσληφθούν:
-       Τετρακόσιοι πενήντα (450) εκπαιδευτικοί για Τάξεις Υποδοχής.
-       Εκατό (100) εκπαιδευτικοί για Ολοήμερο.
-       Διακόσιοι (200) εκπαιδευτικοί σε σχολεία ΕΑΕΠ.
Πάντα στη διάθεσή σας
Παληγιάννης Βασίλειος

Μεταθέσεις εκπαιδευτικών σχολικού έτους 2013-14

Κύριε Υπουργέ,


Σύμφωνα με το Π.Δ. 50/96 (άρθρο 6, παράγραφος 2) οι αιτήσεις μετάθεσης των εκπαιδευτικών υποβάλλονται μέσα στο μήνα Νοέμβριο κάθε έτους.
  Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η  εγκύκλιος για τις μεταθέσεις εκπαιδευτικών δεν εκδίδεται στο χρόνο που πρέπει, σε αντίθεση με ό, τι ορίζει το Π.Δ. 50/96, χωρίς μάλιστα να συντρέχουν οι λόγοι καθυστέρησης της περσινής χρονιάς.
  Χιλιάδες εκπαιδευτικοί βρίσκονται, για μια ακόμη φορά, σε κατάσταση αναμονής αλλά και, δικαιολογημένης, αγωνίας. Εάν αναλογιστεί μάλιστα κανείς τις συνθήκες αμφισβήτησης βασικών δικαιωμάτων που έχουμε βιώσει κατά τη φετινή χρονιά, η αγωνία αυτή επιτείνεται.
  Δυστυχώς, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας για μια ακόμη φορά παραβιάζει την ισχύουσα νομοθεσία, επιλέγοντας την ολισθηρή οδό της αυθαιρεσίας.
  Θεωρούμε τη στάση αυτή απαράδεκτη και αντιπροσωπευτική του τρόπου με τον οποίο αντιμετωπίζει η πολιτική ηγεσία την εκπαίδευση και τους λειτουργούς της.
Κύριε Υπουργέ,
  Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. σας καλεί να υπογράψετε άμεσα την εγκύκλιο των μεταθέσεων, ώστε να ξεκινήσει η υποβολή των αιτήσεων από τους εκπαιδευτικούς και να εξελιχθούν έγκαιρα και ομαλά όλες οι υπηρεσιακές μεταβολές τους που εξαρτώνται από την πραγματοποίηση των μεταθέσεων.
alfavita.gr, ΔΟΕ, μεταθέσεις

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ ΣΑΒΒΑΤΟ 7 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2013

  
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Το Γενικό Συμβούλιο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί τους εργαζόμενους στο Δημόσιο να δώσουν το παρών στο συλλαλητήριο που διοργανώνουν τα συνδικάτα το Σάββατο, 7 Δεκεμβρίου 2013, στις 6:00 μμ στην Πλατεία Συντάγματος.
Με τον προϋπολογισμό του 2014, που κατέθεσε η Κυβέρνηση για ψήφιση στη Βουλή, συνεχίζεται για ένα ακόμη έτος η αντιλαϊκή πολιτική των περιοριστικών μέτρων, της σκληρής λιτότητας και της δραματικής μείωσης των κονδυλίων για την παιδεία, την υγεία και την κοινωνική ασφάλιση.

Ορισμός Υπεύθυνου Ολοήμερου - Καταβολή επιδόματος θέσης ευθύνης


Τρεις μήνες έχουν συμπληρωθεί από την έναρξη του σχολικού έτους και η  λειτουργία των ολοήμερων σχολείων παραμένει προβληματική.

   Σύμφωνα με το άρθρο 16 παρ. 6 του ν. 3149/2003, του άρθρου 18 του ν. 4024/2011, αλλά και το υπ' αριθ. 2/20585/0022-08/05/2012 έγγραφο του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, στα δημοτικά σχολεία, στα οποία λειτουργούν ολοήμερα προγράμματα και δεν προβλέπεται υποδιευθυντής, τοποθετείται υποδιευθυντής ο οποίος έχει την ευθύνη για τη λειτουργία των προγραμμάτων και δικαιούται επίδομα θέσης ευθύνης 150 ευρώ/μήνα.
 

Πρόσληψη 1098 εκπαιδευτικών στο πλαίσιο υλοποίησης των Πράξεων «Διερεύνηση των Παραμέτρων Αναμόρφωσης και Εξορθολογισμού της Διδακτέας Ύλης και του Εκπαιδευτικού Υλικού στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση (Γυμνάσιο-Λύκειο-ΕΠΑΛ)– Άξονας Προτεραιότητας 1»

ypdvmth thumb other250 0
Πρόσληψη 1098 εκπαιδευτικών στο πλαίσιο υλοποίησης των Πράξεων «Διερεύνηση των Παραμέτρων Αναμόρφωσης και Εξορθολογισμού της Διδακτέας Ύλης και του Εκπαιδευτικού Υλικού στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση (Γυμνάσιο-Λύκειο-ΕΠΑΛ)– Άξονας Προτεραιότητας 1», «Διερεύνηση των Παραμέτρων Αναμόρφωσης και Εξορθολογισμού της Διδακτέας Ύλης και του Εκπαιδευτικού Υλικού στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση (Γυμνάσιο-Λύκειο-ΕΠΑΛ)– Άξονας Προτεραιότητας 2» και «Διερεύνηση των Παραμέτρων Αναμόρφωσης και Εξορθολογισμού της Διδακτέας Ύλης και του Εκπαιδευτικού Υλικού στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση (Γυμνάσιο-Λύκειο-ΕΠΑΛ)– Άξονας Προτεραιότητας 3»  του Ε.Π. «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» για το διδακτικό έτος 2013-2014.


Καθυστέρηση στην έκδοση της εγκυκλίου σχετικά με τις αιτήσεις μετάθεσης των εκπαιδευτικών για το σχολικό έτος 2014-2015


5/12/2013
ΕΡΩΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ προς τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων με Θέμα: Καθυστέρηση στην έκδοση της εγκυκλίου σχετικά με τις αιτήσεις μετάθεσης των εκπαιδευτικών για το σχολικό έτος 2014-2015.

Σύμφωνα με το Π.Δ. 50/96 (άρθρο 6, παράγραφος 2) «οι αιτήσεις μετάθεσης των εκπαιδευτικών υποβάλλονται μέσα στο μήνα Νοέμβριο κάθε έτους», ώστε να είναι δυνατή η έγκαιρη κρίση τους και τοποθέτησή τους για το επόμενο σχολικό έτος. Επίσης, στο άρθρο 6, παράγραφος 4 αναφέρεται ότι «η αίτηση μετάθεσης μπορεί να ανακληθεί μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου». 


Παγκόσμιος θρήνος: Πέθανε ο Νέλσον Μαντέλα σε ηλικία 95 ετών

Η ζωή του Νέλσον Μαντέλα σε επτά λεπτά (VIDEO)
Μπορούν να γραφτούν χιλιάδες λέξεις για τον Νέλσον Μαντέλα. Για τη ζωή, το έργο τους αγώνες του κατά του απαρτχάιντ και για τη Νότια Αφρική. Η Wall Street Journal τα συγκέντρωσε σε ένα video επτά λεπτών και κάτι.
Ο άνθρωπος που έγινε σύμβολο μιας ολόκληρης χώρας και ενός έθνους, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 95 ετών, ήσυχα, στο σπίτι του.

Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013

Κατανομή ποσού σε Δήμους της Χώρας αποκλειστικά για θέρμανση σχολείων.




Το Υπουργείο Εσωτερικών ενέκρινε έκτακτη οικονομική ενίσχυση ποσού 8.000.000,00 € προς Δήμους της χώρας, αποκλειστικά για την κάλυψη δαπανών θέρμανσης των σχολείων.


Για την Περιφερειακή Ενότητα Ευρυτανίας, έκτακτη οικονομική ενίσχυση 9.349,09 € θα λάβει ο Δήμος Αγράφων και 37.346,23 € θα λάβει ο Δήμος Καρπενησίου.