ΔΑΣΚΑΛΟΣ, ΑΙΡΕΤΟΣ ΠΥΣΠΕ Ν. ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ

Η ΩΡΑ ΕΙΝΑΙ

ΝΕΟ

ΝΕΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τελευταία νέα

Τρίτη, 21 Ιανουαρίου 2014

«Παγώνει» προσωρινά η αξιολόγηση προσωπικού στο Δημόσιο

Νέο νομοσχέδιο φέρνει αλλαγές στις διαδικασίες
«Παγώνει» προσωρινά η αξιολόγηση προσωπικού στο Δημόσιο

«Παγώνουν» οι διαδικασίες αξιολόγησης προσωπικού στο δημόσιο, ενόψει της κατάθεσης στη Βουλή του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, το οποίο περιλαμβάνει αλλαγές στο σύστημα αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων.

Με την ένδειξη «εξαιρετικά επείγον», το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης απέστειλε έγγραφο προς όλες τις δημόσιες υπηρεσίες, φορείς και Νομικά Πρόσωπα, με το οποίο καλεί να μην προχωρήσουν, προσώρας, στη σύνταξη εκθέσεων αξιολόγησης για την επαγγελματική ικανότητα και καταλληλότητα των υπαλλήλων σε σχέση με το αντικείμενο της εργασίας τους και τα καθήκοντα που ασκούν.

Τι έχει συμβεί; Σήμερα έληξε ο χρόνος δημόσιας διαβούλευσης του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης με τίτλο «Διοικητικές Απλουστεύσεις - Καταργήσεις, Συγχωνεύσεις Νομικών Προσώπων και Υπηρεσιών του Δημοσίου Τομέα - Τροποποίηση διατάξεων ΠΔ 318/1992 και λοιπές ρυθμίσεις».

Είχε αναρτηθεί την 15η Ιανουαρίου 2014 προς διαβούλευση στην ιστοσελίδαhttp://www.opengov.gr/minreform/?p=1320.

Στο σχέδιο νόμου περιλαμβάνονται νομοθετικές ρυθμίσεις με τις οποίες τροποποιούνται και καταργούνται διατάξεις του Π. Δ. 318/1992 (ΦΕΚ 161), το οποίο αποτελεί το υφιστάμενο κανονιστικό πλαίσιο για την σύνταξη εκθέσεων αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων. Με το δεδομένο αυτό και ενόψει της επικείμενης εισαγωγής του σχεδίου νόμου προς ψήφιση στη Βουλή, όπως επισημαίνεται στο έγγραφο - εγκύκλιο που υπογράφει ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Κυριάκος Μητσοτάκης«παρακαλούνται οι αρμόδιες Διευθύνσεις Διοικητικού Προσωπικού να μην προβούν στις προβλεπόμενες από τις ισχύουσες διατάξεις του Π. Δ. 318/1992 ενέργειες εντός των προβλεπόμενων σε αυτές προθεσμιών και να ενημερώσουν σχετικά το προσωπικό που υπάγεται στην αρμοδιότητά τους».

Οι Διευθύνσεις Διοικητικού/Προσωπικού των υπηρεσιών, καλούνται να κοινοποιήσουν άμεσα την εγκύκλιο αυτή στους φορείς που εποπτεύουν.

ΠΗΓΗ: http://www.tovima.gr/society/article/?aid=559205&h1=true#commentForm

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου