ΔΑΣΚΑΛΟΣ, ΑΙΡΕΤΟΣ ΠΥΣΠΕ Ν. ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ

Η ΩΡΑ ΕΙΝΑΙ

ΝΕΟ

ΝΕΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τελευταία νέα

Παρασκευή, 31 Ιανουαρίου 2014

Μαχαίρι στις σχολικές αργίες

Δεν είμαι βέβαιος ποιους θα στενοχωρήσω (μαθητές, γονείς ή εκπαιδευτικούς) αλλά ο κύβος ερρίφθη. Ο υπουργός Παιδείας κ.Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλοςδημοσιοποίησε σε συναδέλφους του βουλευτές τις σχολικές αργίες που καταργούνται από την προσεχή σχολική χρονιά.
Λοιπόν σας πληροφορώ ότι η πρόθεση του υπουργού είναι η κατάργηση δύο αργιών, αυτή του Αϊ-Γιαννιού (επομένη των Φώτων) και αυτή των Τριών Ιεραρχών, των Αγίων των Γραμμάτων, στις 30 Ιανουαρίου. Τώρα, θα πείτε, γιατί καταργούνται μόνο δύο αργίες; Επειδή, όπως μου εξήγησαν, υπάρχει πρόταση να καταργηθούν και μερικές άλλες τοπικές αργίες, ας πούμε του Αποστόλου Ανδρέα, κατά την οποία οι πατρινοί μαθητές είχαν αργία για να τιμήσουν τον πολιούχο άγιό τους.
Με την κατάργηση των αργιών δεν τελειώσαμε με τα σχολεία, γιατί, όπως έλεγε ο κ. Αρβανιτόπουλος, επεκτείνεται παράλληλα και η σχολική χρονιά. Έτσι δεν αποκλείεται (αν δεν έχει ήδη αποφασιστεί) τα σχολεία να αρχίζουν τα μαθήματα από 1ης Σεπτεμβρίου και να ολοκληρώνεται η σχολική χρονιά είτε στο τέλος Μαΐου είτε στις αρχές Ιουνίου (όπως συνέβαινε τα παλιά καλά χρόνια).

http://www.tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου