Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

Άρτα: Διαγράφηκε το 90,45% του χρέους γυναίκας εκπαιδευτικού!

Άρτα: Διαγράφηκε το 90,45% του χρέους γυναίκας εκπαιδευτικού!Γυναίκα Εκπαιδευτικός, μέλος του Ινστιτούτου Προστασίας Καταναλωτών Ηπείρου, δικαιώθηκε πλήρως από το… Ειρηνοδικείο της Άρτας με το Νόμο Κατσέλη και διαγράφτηκε το 90,45% του χρέους της – έτσι, από 90.753,10 ευρώ θα πληρώσει μόνον 8.640 ευρώ.
Το Ειρηνοδικείο Άρτας με απόφασή του δικαίωσε πλήρως γυναίκα εκπαιδευτικό μητέρα τεσσάρων ανηλίκων ( μέλος του Ινστιτούτου Προστασίας Καταναλωτών Ιωαννίνων), η οποία αδυνατούσε πλέον να εξυπηρετήσει τις δανειακές της υποχρεώσεις, καθώς τα τρία τελευταία χρόνια είδε να συρρικνώνεται ο μηνιαίος μισθός της κατά 600 ευρώ .
Με την απόφασή του 129/2013 το Ειρηνοδικείο Άρτας διέγραψε 82.113,10 ευρώ από σύνολο οφειλών 90.753,10 οι οποίες (οφειλές ) προέρχονταν από καταναλωτικά δάνεια και κάρτες . Το Δικαστήριο έκρινε ότι η εν λόγω εκπαιδευτικός με το εισόδημα που τις έχει απομείνει και ως μητέρα τεσσάρων ανηλίκων παιδιών δεν μπορεί να καταβάλει παραπάνω από 180 ευρώ τον μήνα προς τους πιστωτές.
Όρισε δε την καταβολή του ανωτέρω ποσού σε χρονικό ορίζοντα 48 μηνών. Επίσης το Δικαστήριο εξαίρεσε από την εκποίηση το ΙΧΕ αυτοκίνητο της αιτούσας. Έπειτα και από αυτήν την δικαίωση το Ινστιτούτο Προστασίας Καταναλωτών Ηπείρου, καλεί όλους τους δανειολήπτες που βρίσκονται σε δυσκολία εξυπηρέτησης των δανείων τους, να μπουν κάτω από την ομπρέλα του Νόμου (3869 /2010) , αλλά και να εμπιστευτούν την ελληνική δικαιοσύνη, που στέκεται και συμπαραστέκεται στους χρεωμένους με δάνεια καταναλωτές με τις τόσο ανακουφιστικές της αποφάσεις, αλλά και για συμβουλές και καθοδήγηση να απευθύνονται μόνο στους φορείς που από την νομοθεσία έχουν προβλεφθεί.
epirusgate.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου