Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014

ΔΟΕ: Όχι στη διοργάνωση σεμιναρίων εκτός ωραρίου εργασίας

Παρουσιάζεται όλο και συχνότερα   τον τελευταίο καιρό  το φαινόμενο του προγραμματισμού σεμιναρίων και άλλων δράσεων από Σχολικούς Συμβούλους και άλλους φορείς της  εκπαίδευσης  σε μέρες και ώρες εκτός ωραρίου λειτουργίας των σχολικών μονάδων.

Όπως, μάλιστα, καταγγέλλεται από Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε. της Ανατολικής Αττικής, για τα σεμινάρια αυτά χορηγούνται και βεβαιώσεις από τη Διεύθυνση Π.Ε. (σεμινάριο   με θέμα «Εργασία σε ομάδες στην Περιβαλλοντική Εκπαίδευση» την Τρίτη 25 Φεβρουαρίου στο  3ο  Δ. Σ. Παλλήνης και ώρες  5.00 - 8.00 μ.μ ), κάτι το οποίο είναι πρωτοφανές και απαράδεκτο.


Παρουσιάζεται επίσης το φαινόμενο της πραγματοποίησης σεμιναρίου το Σάββατο και μάλιστα σε κτίριο ιδιωτικού εκπαιδευτηρίου. (Σχετική καταγγελία των Συλλόγων Εκπαιδευτικών Π.Ε.  «Αλέξανδρος Δελμούζος», "Κ.Σωτηρίου", "Ο Σωκράτης" αλλά και της Ε΄ ΕΛΜΕ  για τη σχολική σύμβουλο Αγγλικής Γλώσσας).

Αποτελεί πρόκληση κατά των εκπαιδευτικών του δημόσιου σχολείου που καθημερινά δίνουν την ψυχή τους για να κρατήσουν το αγαθό της δημόσιας εκπαίδευσης ζωντανό, στελέχη της εκπαίδευσης να τους υποχρεώνουν έμμεσα να παρακολουθούν σεμινάρια σε βάρος του ελάχιστου προσωπικού χρόνου που τους απομένει (συμβάλλοντας στην ελαστικοποίηση του ωραρίου τους) και μάλιστα να χρησιμοποιούνται για το σκοπό αυτό κτίρια ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων.

Καλούμε :
-Τους συναδέλφους να μην παρακολουθούν σεμινάρια με τα οποία καταστρατηγείται το εργασιακό τους ωράριο.
-Τα στελέχη της διοίκησης της εκπαίδευσης να σταματήσουν την απαράδεκτη τακτική της διοργάνωσης σεμιναρίων εκτός ωραρίου εργασίας των εκπαιδευτικών και να θέσουν τέλος στον έμμεσο εκβιασμό των συναδέλφων με τη χορήγηση "βεβαιώσεων παρακολούθησης".
-Τη Διευθύντρια εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής να ακυρώσει το σεμινάριο της Τρίτης 25 Φεβρουαρίου ή να τα μεταφέρει εντός ωραρίου των εκπαιδευτικών.

-Τη σχολική σύμβουλο  Αγγλικής Γλώσσας (ΠΕ 06)  Π.Ε. & Δ.Ε. Ανατολικής Αττικής να μην πραγματοποιήσει το σεμινάριο σε ώρες εκτός ωραρίου εργασίας των εκπαιδευτικών και μάλιστα σε χώρο ιδιωτικού εκπαιδευτηρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου