Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

ΔΗΣΥ: Εκδήλωση – παρέμβαση. Πρωτοπόροι στον αγώνα για μια προοδευτική προοπτική της κοινωνίας


Είναι κοινή διαπίστωση ότι η σημερινή ιστορική περίοδος επηρεάζει δραματικά όλες τις πτυχές της πολιτικής, της κοινωνίας και της οικονομίας μας. Η πρωτόγνωρη κρίση που ζούμε, επιφέρει δομικούς μετασχηματισμούς, οι οποίοι επηρεάζουν όλους τους θεσμούς της χώρας. Σ’ αυτή τη συγκυρία εμείς οι εκπαιδευτικοί και γενικότερα οι εργαζόμενοι,οφείλουμε να είμαστε πρωτοπόροι στον αγώνα για μια προοδευτική προοπτική της κοινωνίας μας, για ένα κράτος δικαίου, για μια δημοκρατική πολιτεία, για την υπεράσπιση των δίκαιων αιτημάτων των εργαζομένων.



Όλα αυτά προϋποθέτουν μια προοδευτική πολιτική εξέλιξη για την ανασύνταξη του μεγάλου κοινωνικού ρεύματος της Κεντροαριστεράς, της μεγάλης Δημοκρατικής Παράταξης. Γιατί τα μεγάλα ζητήματα της χώρας θα κριθούν κυρίως και πρωτίστως στο χώρο της πολιτικής. Η πρωτοβουλία μας εντάσσεται στο πλαίσιο των κοινωνικών προοδευτικών διεργασιών και μιας πολιτικής δημοκρατικών μεταρρυθμίσεων που θα έχουν ως βασικό μέλημα τον εκδημοκρατισμό της ίδιας της πολιτικής και της οικονομίας, την άμβλυνση των ανισοτήτων και την κατάκτηση της κοινωνικής ισότητας.

Αν πιστεύεις ότι η ανασυγκρότηση πρέπει να έχει προοδευτικά χαρακτηριστικά έλα τηνΤετάρτη 19 του Φλεβάρη 2014, στις 5.30΄το απόγευμα, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στο νέο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης, να συζητήσουμε για:

την ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ και την ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ
για την πρόκληση της Παιδείας και τον ρόλο των Εκπαιδευτικών
στη διαμόρφωση μιας κοινωνίας αρχών και αξιών

Μαζί μας θα είναι :
ο κοινωνιολόγος και επιστ. Διευθυντής του  ΙΣΤΑΜΕ, Γιώργος Σιακαντάρης
ο  συγγραφέας, Γιώργος Σκαμπαρδώνης
η καθηγήτρια του Α.Π.Θ., Νιόβη Παυλίδη και
ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης

Οφείλουμε να δώσουμε τις δικές μας απαντήσεις στη μεγάλη πρόκληση των καιρών μας.

Να δημιουργήσουμε τους «δικούς μας καιρούς»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου