Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

Τι ισχύει για την 24η Μαρτίου σε Δημοτικά σχολεία και Νηπιαγωγεία

Παιδοφυλακτήριο γίνονται τα σχολεία την 24η Μαρτίου. 

Στις περιπτώσεις κατά τις οποίες οι γονείς /κηδεμόνες δηλώσουν αδυναμία προσέλευσης, προκειμένου να  παραλάβουν  τα τέκνα τους στην συγκεκριμένη ώρα, ο Σύλλογος Διδασκόντων  υποχρεούται να μεριμνήσει για την απασχόληση των μαθητών που ενδέχεται να παραμείνουν στο σχολείο μετά το πέρας των εκδηλώσεων.  

Άντε να τα κρατάμε να μπορούν οι γονείς να πηγαίνουν για ψώνια; καφέ κλπ. χωρίς να προβληματίζονται.
Α!! ξέχασα τις Κυριακές!!!!!

ED

 

Βαθμός Ασφαλείας:

Να διατηρηθεί μέχρι:

Βαθμός Προτεραιότητας: ΕΞ. ΕΠΕΙΓΟΝ

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ  ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ -----      Aθήνα, 20-3-2014 Αρ.πρωτ:. Φ.14/182/42610/Γ1
ΕΝΙΑΙΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ Π/ΘΜΙΑΣ ΚΑΙ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ Π.Ε. ΤΜΗΜΑ Γ΄ΜΑΘΗΤΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ   Ταχ. Δ/νση           : Ανδρέα Παπανδρέου 37 Τ.Κ. – Πόλη           : 15180 – ΜαρούσιΙστοσελίδα           : http://www.minedu.gov.grEmail                      : spudonpe@minedu.gov.gr Πληροφορίες       :  Σ. Λαπατά Τηλέφωνο             : 210 344 2247 FAX                        : 210 344 3354        ΠΡΟΣ :     1. Περιφερειακές Δ/νσεις Εκπ/σης της χώρας           (έδρες τους)     2. Προϊσταμένους Παιδαγωγικής & Επιστημονικής Καθοδήγησης Π.Ε (μέσω Περιφ. Δ/νσεων Εκπ/σης )     3. Σχολικούς Συμβούλους Δημ. Εκπ/σης & Π.Α.             (μέσω Περιφ. Δ/νσεων Εκπ/σης)     4.  Δ/νσεις  Π.Ε. της χώρας (έδρες τους)     5.  Δημόσια & Ιδιωτικά Σχολεία της χώρας             (μέσω Δ/νσεων Π.Ε.)        
     

 

 

ΘΕΜΑ:  «Εκδηλώσεις για την επέτειο της Εθνικής Εορτής της 25ης Μαρτίου»

            Ύστερα από ερωτήματα που υποβάλλονται στην υπηρεσία μας σχετικά με τις  εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται την παραμονή της  Εθνικής Εορτής της 25ης Μαρτίου (24η Μαρτίου) σας γνωρίζουμε τα εξής:

1.      Σε όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης πραγματοποιούνται εκδηλώσεις σύμφωνα με όσα προβλέπονται στα Προεδρικά Διατάγματα 200/1998 και 201/1998.

2.      Την παραμονή της Εθνικής Εορτής λειτουργεί και η Πρωινή Ζώνη του Ολοήμερου Προγράμματος

3.      Οι μαθητές που παρακολουθούν το Ολοήμερο Πρόγραμμα συμμετέχουν στις εκδηλώσεις του σχολείου και αποχωρούν  με τους άλλους μαθητές. 

4.      Η χρονική διάρκεια και ο τρόπος εορτασμού των εκδηλώσεων καθορίζονται από το Σύλλογο Διδασκόντων.

5.      Με ευθύνη του Διευθυντή και του Συλλόγου Διδασκόντων ειδοποιούνται οι γονείς και οι κηδεμόνες για την ώρα αποχώρησης  των μαθητών από το σχολείο.

6.      Στις περιπτώσεις κατά τις οποίες οι γονείς /κηδεμόνες δηλώσουν αδυναμία προσέλευσης, προκειμένου να  παραλάβουν  τα τέκνα τους στην συγκεκριμένη ώρα, ο Σύλλογος Διδασκόντων  υποχρεούται να μεριμνήσει για την απασχόληση των μαθητών που ενδέχεται να παραμείνουν στο σχολείο μετά το πέρας των εκδηλώσεων.  

 

 

 

 

 

Εσωτερική Διανομή:

 

 

           Ο  ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΣ ΤΗΣ Δ/ΝΣΗΣ

 

 

                  ΚΩΣΤΑΣ  ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΣ

Γραφείο κ. Υφυπουργού

 

Γραφείο κ. Γενικού Γραμματέα

 

Διεύθυνση Ιδιωτικής Εκπαίδευσης

Διεύθυνση Ειδικής Αγωγής

Διεύθυνση Σπουδών Π.Ε.

 

 

 

Το ΠΔ 200 / 98 (νηπιαγωγεία)  μπορείτε να το δείτε στη δ/νση:http://www.syllogosperiklis.gr/nomothesia/PD_200_201_1998_Organosi_Leitourgia.pdf

 

Το ΠΔ 201 / 98 (Δημοτικά σχολεία)  μπορείτε να το δείτε στη δ/νση:

http://users.sch.gr/vmentzios/diat201.htm



ΠΗΓΗ:http://www.e-mesara.gr/index.php/2014-01-29-19-20-37/690-ti-isxyei-gia-tin-24i-martiou-se-dimotika-sxoleia-kai-nipiagogeia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου