Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

Επέτειος 25ης Μαρτίου. Ολοκληρώθηκε η κατάθεση στεφάνων στην πλατεία Καρπενησίου. Στις 11.30 αύριο η παρέλαση

Με την καθιερωμένη κατάθεση στεφάνων στα Μνημεία των Πεσόντων στο Καρπενήσι ξεκίνησε σήμερα ο εορτασμός της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου. Λίγο μετά τις 11.30, μαθητές από τα δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια του Καρπενησίου συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία της πόλης και κατέθεσαν στεφάνια στην προτομή του Μάρκου Μπότσαρη (φωτο) ενώ κατάθεση στεφάνων έγινε και στην προτομή του Γ. Καραϊσκάκη, στον Προφήτη Ηλία. Ακολούθησε η ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου από τη Φιλαρμονική του δήμου και η τήρηση ενός λεπτού σιγής. Οι εορτασμοί θα κορυφωθούν αύριο, με την καθιερωμένη μαθητική παρέλαση.
katathesi-stef-25i-1
Αναλυτικά το πρόγραμμα



Την Τρίτη 25 Μαρτίου, στις 7.30 το πρωί θα γίνει Χαιρετισμός της ημέρας με κωδωνοκρουσίες και στις 8.00 η έπαρση της σημαίας στην κεντρική πλατεία από την υπηρεσία του δήμου Καρπενησίου. Στις 10.00, μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, θα ακολουθήσει Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Τριάδας από τον Ιερό κλήρο της πόλης, προεξάρχοντος Μητροπολίτη Καρπενησίου κ.Νικολάου, και στις 10.30 θα γίνει επιμνημόσυνη δέηση στον χώρο του Ηρώου των πεσόντων της πόλης. Στις 10.40 περίπου θα πραγματοποιηθεί η εκφώνηση του Πανηγυρικού της ημέρας από την καΒασιλική Καλτσή, φιλόλογο του 1ου ΕΠΑΛ Καρπενησίου, και κατόπιν (11.00) θα γίνει η κατάθεση στεφάνων από τους: εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, τον βουλευτή Ευρυτανίας, αντιπεριφερειάρχη Ευρυτανίας, δήμαρχο Καρπενησίου, αστυνομικό διευθυντή Ευρυτανίας, διοικητή Διοίκησης Π.Υ. νομού Ευρυτανίας, πρόεδρο Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών & Ανθυπασπιστών και εκπροσώπους όλων των παραρτημάτων των αναγνωρισμένων αντιστασιακών οργανώσεων. Θα ακολουθήσει, ως είθισται, η τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των πεσόντων και η ανάκρουση στου Εθνικού ύμνου.
Το ενδιαφέρον θα μεταφερθεί κατόπιν στην οδό Αποδήμων Ευρυτάνων, εκεί όπου στις 11.30 το πρωί θα ξεκινήσει η παρέλαση μαθητών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, χιονοδρόμων, μελών Πολιτιστικού Συλλόγου Καρπενησίου κ.α. Μετά την παρέλαση θα ακολουθήσει δεξίωση από τον αντιπεριφερειάρχη στο κτήριο της Π.Ε Ευρυτανίας. Τελετάρχης ορίστηκε η Ελισσάβετ Χαντζοπούλου, υπάλληλος της Περιφερειακής Ενότητας Ευρυτανίας, κλάδου ΤΕ Τεχνολόγων Γεωπονίας.
katathesi-stef-25i-2





















http://www.evrytanika.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=760006:-25-&catid=43:2011-11-19-19-46-40&Itemid=124

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου