ΔΑΣΚΑΛΟΣ, ΑΙΡΕΤΟΣ ΠΥΣΠΕ Ν. ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ

Η ΩΡΑ ΕΙΝΑΙ

ΝΕΟ

ΝΕΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τελευταία νέα

Παρασκευή, 7 Μαρτίου 2014

70.000 παιδιά του Δημοτικού πήραν μέρος στο διαγωνισμό του Μικρού ΕυκλείδηΣήμερα Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014 πραγματοποιήθηκε με τεράστια επιτυχία, από την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία (Ε.Μ.Ε) ο 8ος Μαθητικός Διαγωνισμός «Παιχνίδι και Μαθηματικά» για μαθητές Ε και Στ τάξης Δημοτικών Σχολείων, Δημόσιων και Ιδιωτικών, της Ελλάδας.
Ο διαγωνισμός διεξήχθη τις δυο πρώτες ώρες με κοινά θέματα γι όλα τα σχολεία, που εξέδωσε  η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία.
Το εκπληκτικό του φετινού διαγωνισμού είναι ότι εκδήλωσαν ενδιαφέρον περίπου 3000 σχολεία, δηλαδή, 400 σχολεία περισσότερα από πέρσι, και οι μαθητές που συμμετείχαν αναμένεται να ξεπεράσουν τις 70.000, από 50.000 που συμμετείχαν πέρσι. Τα στοιχεία που αναφέρουμε δεν είναι οριστικά διότι ακόμα και σήμερα υπήρξαν σχολεία που αποφάσισαν να συμμετέχουν στο διαγωνισμό.
Βασικός σκοπός του διαγωνισμού είναι να έρθουν οι μαθητές σε επαφή με κάποιες ασκήσεις – δραστηριότητες, μέσα από τις οποίες:


  • Θα αντιληφθούν ότι τα μαθηματικά κρύβουν ομορφιά και προσφέρουν πολλές δυνατότητες στη ζωή μας
  • Θα εκτιμήσουν τη χρήση των μαθηματικών σε πολλές εφαρμογές
  • Θα χρησιμοποιήσουν τη μαθηματική τους σκέψη σε ευχάριστα και έξυπνα προβλήματα
Τα θέματα του διαγωνισμού επεξεργάστηκε η Επιτροπή Διαγωνισμού του Μικρού Ευκλείδη, η οποία είχε συγκροτηθεί από το Δ.Σ. της ΕΜΕ και αποτελείτο από έγκριτα μέλη της με υψηλό επίπεδο σπουδών αλλά και από εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας.
Γίνεται αντιληπτό ότι λόγω του μεγέθους του ο διαγωνισμός αυτός δεν θα μπορούσε να υλοποιηθεί αν δεν τον είχαν αγκαλιάσει οι μάχιμοι εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στους οποίους η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία εκφράζει τις ευχαριστίες της.
Πρέπει να τονίσουμε την ουσιαστική συμβολή τόσο στην ενημέρωση των σχολείων όσο και στη διεξαγωγή του διαγωνισμού που είχε η άψογη συνεργασία της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας με το Σχολικό Δίκτυο.
Στην πραγματοποίηση του διαγωνισμού βοήθησε και το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής.
Θα πρέπει να τονίσουμε την καθοριστική συμβολή που προσέφερε η ομάδα υποστήριξης διενέργειας του διαγωνισμού με συντονιστή τον κ. Μαλαφέκα Αθανάσιο και μέλη τους κ.κ. Γεωργούδη Μαρία, Κερασαρίδη Φώτη, Μαραγκάκη Στυλιανό και Σωτήρο Δημήτριο.
Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο διαγωνισμός αυτός τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Τα θέματα του διαγωνισμού, καθώς και τις ενδεικτικές απαντήσεις του 8ου, αλλά και των προηγούμενων διαγωνισμών, μπορείτε να τα δείτε πατώντας ΕΔΩ

πηγή:http://www.fourtounis.gr/download/2014/03/07/07-02-2014.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου