Κυριακή 23 Μαρτίου 2014

Σώζουν δικά τους «παιδιά» με τροπολογία «ξεφτίλα» ενώ διώχνουν καθηγητές

moutzaΤην ώρα που χιλιάδες εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα καθώς και δημόσιοι υπάλληλοι (άλλοι με πτυχία, ξένες γλώσσες και μεταπτυχιακά και άλλοι που πασχίζουν χρόνια για ένα φθηνό μεροκάματο, όπως οι πρώην καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών και όχι μόνο) οδηγούνται από την κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ στην «λαιμητόμο» –απόλυση, μια «κατηγορία» υπαλλήλων, «τα δικά τους παιδιά» όπως πολλοί πολίτες λένε, εξαιρούνταιαπό την όλη διαδικασία της αξιολόγησης. Αποκτούν ειδική «ασπίδα προστασίας» από τις «καρατομήσεις» που επιβάλλονται από το μνημόνιο, με τη συγκυβέρνηση να αποδεικνύει ότι δεν νοιάζεται για την ελληνική κοινωνία αλλά μόνο για τους «κολλητούς».
Ποιοι είναι αυτοί που «γλιτώνουν» δια της πλαγίας οδού να αντιμετωπίσουν το ενδεχόμενο απομάκρυνσης – απόλυσης; Ο λόγος για τους αποσπασμένους υπαλλήλους σε βουλευτικά γραφεία και στα κόμματα, μέσω μιας τροπολογίας – «ξεφτίλα», η οποία κατατέθηκε στον Κώδικα Μετανάστευσης και Κοινωνικής Ενταξης και ψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής.
Η επίμαχη ρύθμιση του υπουργείου Εσωτερικών φαίνεται να προβλέπει ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι που είναι αποσπασμένοι στα βουλευτικά γραφεία και στα κόμματα θα αξιολογούνται από τα πρόσωπα στα οποία είναι αποσπασμένοι. Οι 14 βουλευτές δε, της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ που υπέγραψαν την εν λόγω τροπολογία, αιτιολογούν αυτή την πρόταση, αναφέροντας πως οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι, ακριβώς επειδή είναι αποσπασμένοι, δεν δύνανται να αξιολογηθούν στις υπηρεσίες που έχουν διοριστεί. Γι΄ αυτό θεωρούν ότι είναι καλύτερο να αξιολογούνται από τους ίδιους τους βουλευτές!
Τις καθαρίστριες, για παράδειγμα, όμως, που δούλευαν κάθε ευρώ του μεροκάματου τους, με δεδομένη την ίδια τη φύση της εργασίας τους, αλλά και υπαλλήλους με πτυχία και ικανότητες, με μεγάλη εμπειρία, τουςκαθηγητές, τους σχολικούς φύλακες, τους δημοτικούς αστυνομικούς και πολλούς άλλους, δεν δίστασαν να τους πετάξουν στο δρόμο με συνοπτικές -και αντισυνταγματικές με βάση την Επιστημονική Επιτροπή της Βουλής και τις πρώτες δικαστικές αποφάσεις- ρυθμίσεις. «Λαϊκισμός», θα πουν αρκετοί για το σχόλιο του «nez.gr»; «Αγανάκτηση για αδικίες που ξεπερνούν κάθε όριο» υποστηρίζουμε εμείς, συντασσόμενοι στο πλευρό όσων είναι κατά κάθε απόλυσης η οποία δεν γίνεται για λόγους που αφορούν παράνομες ενέργειες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου