Κυριακή 23 Μαρτίου 2014

Στόχος να μην υπάρξουν αποσπάσεις την επόμενη χρονιά. Τι ζητάνε οι τρίτεκνοι Διαβάστε περισσότερα: Στόχος να μην υπάρξουν αποσπάσεις την επόμενη χρονιά. Τι ζητάνε οι τρίτεκνοι


arvanitopoulosΜαχαίρι στις αποσπάσεις των εκπαιδευτικών Οι τρίτεκνοι ζητούν κατά προτεραιότητα μεταθέσεις και αποσπάσεις Η Ομοσπονδία Πολυμελών Οικογενειών με Τρία Τέκνα ζητά με επιστολή της, προς τον Υπουργό Παιδείας, να ενταχθούν οι γονείς με τρία τέκνα στην κατηγορία των κατά προτεραιότητα μεταθέσεων – αποσπάσεων. Οι τρίτεκνοι τονίζουν στην επιστολή τους ότι η οικονομική κρίση και η τεράστια μείωση των μισθών έχουν οδηγήσει τους τρίτεκνους γονείς να αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στα αυξημένα έξοδα των οικογενειών τους ενώ τους είναι αδύνατον να συντηρούν δύο και σε ορισμένες περιπτώσεις τρία σπίτια. 

Μάλιστα είναι πολλές οι περιπτώσεις που ο ένας γονιός μένει με τα παιδιά ενώ ο άλλος γονιός βρίσκεται μακριά με αποτέλεσμα πέρα από το ενοίκιο να αναγκάζεται να ξοδέψει χρήματα για τη μετακίνησή του ώστε να δει την οικογένειά του. Η Ομοσπονδία των τριτέκνων τονίζει ότι τη φετινή χρονιά δόθηκαν ελάχιστες αποσπάσεις, ενώ παρατηρήθηκε το φαινόμενο, αποσπασθέντες να μη μπορούν να φύγουν από την περιοχή τους λόγω της μη αντικατάστασής τους. 
Η Ομοσπονδία των τριτέκνων επισημαίνει ότι οι αποσπάσεις και οι μεταθέσεις έχουν κοινωνικοκεντρικό ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα και επικαλείται το άρθρο 21 παρ.1 του Συντάγματος που αναφέρει ότι «η οικογένεια, ως θεμέλιο συντήρησης και προαγωγής του Έθνους, καθώς και ο γάμος, η μητρότητα και η παιδική ηλικία τελούν υπό την προστασία του Κράτους». Ωστόσο οι ελάχιστες αποσπάσεις και οι μεταθέσεις αναιρούν το παραπάνω αφού η τρίτεκνη οικογένεια διαμελίζεται. Για τους λόγους αυτούς η Ομοσπονδία των τρίτεκνων ζητά την ένταξή των μελών εκπαιδευτικών της στην κατηγορία των κατ’ εξαίρεση μεταθέσεων – αποσπάσεων καθώς τη θεσμοθέτηση κοινωνικών – οικογενειακών κριτηρίων για τις αποσπάσεις στο Υπουργείο Παιδείας και τα γραφεία. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Υπουργός Παιδείας δήλωσε από τον τηλεοπτικό σταθμό του ΑΝΤ1, ότι στόχος είναι να μην υπάρξουν αποσπάσεις κατά την επόμενη σχολική χρονιά .
Για τις αποσπάσεις έχει τοποθετηθεί και ο Υφυπουργός Παιδείας κ. Κεδίκογλου που έχει αναφέρει ότι στις προθέσεις του Υπουργείου είναι η μείωση των αποσπάσεων από το 3.5% (2013) στο 1% του συνολικού δυναμικού των εκπαιδευτικών για το 2014.
Καλόγηρος Βασίλειος news,gr news.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου