Τρίτη 25 Μαρτίου 2014

Δείτε φωτογραφίες από την παρέλαση στο Καρπενήσι.

Με την καθιερωμένη μαθητική παρέλαση κορυφώθηκαν και φέτος οι εορτασμοί για την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821 στο Καρπενήσι. 
Η παρέλαση πραγματοποιήθηκε (όπως κάθε φορά) επί της οδού Αποδήμων Ευρυτάνων, μπροστά από το κτήριο της Π.Ε Ευρυτανίας. 
Ο χειμωνιάτικος καιρός (6 βαθμοί και συννεφιά) αποτέλεσε, όπως φαίνεται, ανασταλτικό παράγοντα για αρκετούς, και έτσι δεν είδαμε εικόνες του παρελθόντος όσον αφορά στην προσέλευση του κοινού.
parelasi-25-martiou-2014
Νωρίτερα είχε προηγηθεί, στην κεντρική πλατεία, επιμνημόσυνη δέηση για τους πεσόντες του απελευθερωτικού Αγώνα, η κεντρική ομιλία από την κα Βασιλική Καλτσή, φιλόλογο του 1ου ΕΠΑΛ Καρπενησίου, και η κατάθεση στεφάνων. Η παρέλαση ξεκίνησε λίγο μετά τις 11.30. Με τη Φιλαρμονική Ορχήστρα να δίνει τον ρυθμό, μαθητές των δημοτικών, των γυμνασίων και λυκείων της πόλης, παιδιά του ΕΟΣ Καρπενησίου, μέλη πολιτιστικών & αθλητικών συλλόγων χειροκροτήθηκαν θερμά από τους θεατές -κατοίκους και επισκέπτες του Καρπενησίου.
Στην εξέδρα των επισήμων βρέθηκαν ο Μητροπολίτης Καρπενησίου κ.κ Νικόλαος, ο γ.γ Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής & Ναυτιλιακών Επενδύσεων του Υπουργείου Ναυτιλίας κ. Αθανάσιος Χριστόπουλος, ο βουλευτής Ευρυτανίας κ. Κώστας Κοντογεώργος, ο αντιπεριφερειάρχης κ. Βασίλης Καραμπάς, ο δήμαρχος Καρπενησίου κ. Κώστας Μπακογιάννης, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας, αντιστασιακών οργανώσεων κ.α

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου