Παρασκευή 11 Απριλίου 2014

Παιδιά και εθελοντισμός. Εβδομάδα δράσεων στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Καρπενησίου

Στην «Εβδομάδα Εθελοντισμού», ένα πρόγραμμα δράσεων (από το Υπουργείο Παιδείας) στις σχολικές μονάδες ολόκληρης της χώρας, συμμετείχε το 3ο Δημοτικό Σχολείο Καρπενησίου.

3o-dimotiko-ethelontismos

























Σκοπός ήταν η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή και ευαισθητοποίηση των μαθητών καθώς και η αλλαγή στάσης απέναντι σε θέματα που αφορούν στην καθαριότητα του περιβάλλοντος και ιδιαίτερα του σχολικού περιβάλλοντος, όπου περνούν τον περισσότερο χρόνο της ημέρας τους.
Οι δράσεις υλοποιήθηκαν την πρώτη εβδομάδα του Απριλίου. Η καμπάνια αποτελεί την ελληνική εκδοχή του "Let’s do it world", τη μεγαλύτερη εθελοντική καμπάνια σε παγκόσμια κλίμακα, με συμμετοχή 108 χωρών και 9.000.000 εθελοντών.
Πρωταγωνιστές οι μαθητές

Στο πλαίσιο των σχολικών τους δραστηριοτήτων, λοιπόν, οι μαθητές της ΣΤ΄ τάξης του σχολείου, μαζί με τους δασκάλους τους Βασίλη Αντωνίου & Κώστα Ντόβα, και με την παρουσία του σχολικού συμβούλου Νίκου Παπαδόπουλου, την Τρίτη 1η Απριλίου, πραγματοποίησαν δενδροφύτευση με οπωροφόρα δένδρα στο πρανές του σχολικού συγκροτήματος στον Προφήτη Ηλία, κατορθώνοντας μέσα από το παιχνίδι και τη συλλογική δράση να προσεγγίσουν τις έννοιες του εθελοντισμού και της προσφοράς στην κοινότητα.
Επίσης τα ίδια παιδιά, με την καθοδήγηση της κας Αντωνοπούλου, εκπαιδευτικού εικαστικών του 2ου Γυμνασίου Καρπενησίου, την Παρασκευή 4/4 συμμετείχαν στην κατασκευή ψηφιδωτών που απεικόνιζαν σκηνές από το φυσικό περιβάλλον και ήρθαν σε επαφή με νέες εικαστικές τεχνικές, δημιουργώντας πραγματικά… έργα τέχνης. Επίσης την Τετάρτη 2/4 τα παιδιά της Α΄& Β΄ τάξης επισκέφθηκαν το Λαογραφικό Μουσείο Μεγάλου Χωριού, με τις δασκάλες τους Ευδοξία Παπαδοπούλου και Δήμητρα Πλωμαρίτου. «Εκεί, αφού περιηγήθηκαν τους χώρους του μουσείου και ήρθαν σε επαφή με έναν κόσμο που σιγά-σιγά χάνεται, επισκέφθηκαν και συνεργάστηκαν με τα λιγοστά παιδιά του μονοθέσιου σχολείου του χωριού. Ήταν πραγματικά συγκινητικό να βλέπει κανείς τους χώρους του ιστορικού σχολείου να ζωντανεύουν και πάλι και να γεμίζουν με ένα πολύβουο πλήθος παιδιών», αναφέρει οι εκπαιδευτικοί του 3ου Δημοτικού.
Οι εκδηλώσεις αναμένεται συνεχίζονται σήμερα, Τετάρτη 9 Απριλίου, με τα παιδιά της Δ΄ τάξης τα οποία μαζί με την δασκάλα τους Στέλλα Ντούσιου θα ζωγραφίσουν στον προαύλιο χώρο του σχολείου, ενώ την Πέμπτη 10/4 η Γ΄ τάξη (με τη δασκάλα τους Δέσποινα Σικαρίδου) θα συμμετάσχει σε πασχαλινή εκδήλωση στο Γηροκομείο Καρπενησίου, «…όπου θα δοθεί η ευκαιρία στους μικρούς μαθητές να ευχηθούν για τις γιορτές στους απόμαχους της ζωής».

http://www.evrytanika.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=784885:-3-&catid=43:2011-11-19-19-46-40&Itemid=124


  • Click to enlarge image 1.jpg
  • Click to enlarge image 2.jpg
  • Click to enlarge image 3.jpg
  • Click to enlarge image 3o-dimotiko-ethelontismos.jpg

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου