Τρίτη 8 Απριλίου 2014

Η ΔΟΕ καλεί τους διευθυντές να θέσουν υπόψιν της τις παραιτήσεις τους

daskaloi

Για πλήρη έλλειψη προγραμματισμού, αδιαφανείς διαδικασίες αλλά και παραβίαση της νομοθεσίας κατηγόρησαν την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας οι αιρετοί στο ΚΥΣΠΕ Βασίλης Παληγιάννης και Δημήτρης Μπράτης που μίλησαν το απόγευμα της Δευτέρας στο Χατζηγιάννειο για τις υποχρεωτικές μετατάξεις και τις μεταθέσεις στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, στο πλαίσιο της εκδήλωσης που διοργάνωσαν οι σύλλογοι δασκάλων Λάρισας και Ελασσόνας.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των Λαρισαίων εκπαιδευτικών βρέθηκε όμως και η πρόσφατη εγκύκλιος του Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου με την οποία εντέλλονται οι διευθυντές των σχολείων να ορίσουν τις επιτροπές εργασίας για την αυτοαξιολόγηση των σχολικών μονάδων, όπου το έχουν αρνηθεί οι σύλλογοι διδασκόντων.

Για το θέμα μίλησε ο οργανωτικός γραμματέας της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας Νίκος Φασφαλής, ο οποίος τόνισε ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου αντιγράφει εποχές «επιθεωρητισμού» στον κλάδο, αλλά συναντάει την αγωνιστική αντίδραση 60.000 εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης που έχουν ήδη υπογράψει την αντίθεσή τους στον τρόπο που επιδιώκεται να γίνει η αξιολόγηση.


SANYO DIGITAL CAMERA
Ο κ. Φασφαλής επεσήμανε ότι επιβάλλεται … ποσόστωση ακόμα και μεταξύ αρίστων εκπαιδευτικών, κάτι που δεν υπάρχει σε κανένα άλλο αξιολογικό σύστημα στην Ευρώπη, ενώ η αξιολόγηση έχει και τιμωρητικό χαρακτήρα, καθώς δεν προβλέπεται καμία σύνδεσή της με επιμόρφωση.
Ο οργανωτικός γραμματέας της ΔΟΕ τόνισε ότι η ομοσπονδία καλεί τους διευθυντές των σχολικών μονάδων να θέσουν υπόψιν της τις παραιτήσεις τους, ώστε να αντιμετωπιστεί δραστικά η προσπάθεια του υπουργείου να επαναφέρει την εποχή του επιθεωρητή στο σχολείου, ενός αναχρονιστικού θεσμού που οι αγώνες του κλάδου κατάργησαν το 1982.
Από την πλευρά του, ο Δημήτρης Μπράτης τόνισε ότι επικρατεί ένα πρωτοφανές αλαλούμ στις υπηρεσιακές μεταβολές του κλάδου, καθώς το υπουργείο προωθεί ανερμάτιστα πράγματα, χωρίς καμία λογική, ενώ ειδικά στον τομέα των μεταθέσεων η πολιτική ηγεσία του υπουργείου έχει παραβιάσει και τη νομοθεσία, αναγκάζοντας την ΔΟΕ να προσφύγει στην Δικαιοσύνη.
Μενέλαος Κατσαμπέλας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου