Πέμπτη 17 Απριλίου 2014

Nέο μισθολόγιο-λαιμητόμος στο Δημόσιο το Σεπτέμβριο με νέες περικοπές

Απολύσεις με κατάργηση θέσεων και οργανικών μονάδων
Τον Σεπτέμβριο θα είναι έτοιμο το νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο, ενώ μετά το Πάσχα θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο για την αλλαγή του τρόπου επιλογής προϊσταμένων στο Δημόσιο, όπως δήλωσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Star ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι το νέο μισθολόγιο - το οποίο αυτή τη στιγμή βρίσκεται υπό εξέταση - θα περιλαμβάνει τη χορήγηση πριμ παραγωγικότητας στους δημόσιους υπαλλήλους που διακρίνονται για την αποδοτικότητά τους.

Όπως είπε, τα χρήματα που θα βρεθούν για το πριμ παραγωγικότητας δεν θα επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό, αλλά θα είναι ένα μέτρο «δημοσιονομικά ουδέτερο».
Το νέο μισθολόγιο θα προέλθει έπειτα από συνεννόηση με το αρμόδιο υπουργείο Οικονομικών. Πάντως, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κατέστησε σαφές ότι θα υπάρξουν μισθολογικές ανακατατάξεις, χωρίς να προσδιορίσει ποιες ομάδες υπαλλήλων θα υποστούν νέες περικοπές μισθού, με αφορμή και τον νέο τρόπο αξιολόγησης.

Με το νέο μισθολόγιο θα υπάρξουν νέες περικοπές μισθών δημοσίων υπαλλήλων, χωρίς ωστόσο να προσδιορίζεται ποιες ομάδες υπαλλήλων θα είναι τα θύματα των «ανακατατάξεων».

Ανέφερε επίσης, οτι «μεταβαίνουμε πια, από μια εποχή όπου η διαθεσιμότητα ήταν συνδεδεμένη και με απολύσεις, σε ένα καινούργιο καθεστώς όπου η κινητικότατα θα αποτελεί ένα μόνιμο εργαλείο καλύτερης αξιοποίησης του ανθρώπινου δυναμικού του δημοσίου, και θα είναι πλήρως αποσυνδεδεμένη από ενδεχόμενες απολύσεις». Συνέχισε λέγοντας ότι «αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα γίνουν απολύσεις από εδώ και στο εξής στο δημόσιο».
Μισθολόγιο-λαιμητόμο ετοιμάζει για τους δημοσίους υπαλλήλους η κυβέρνηση

Για "ένα νέο γύρο επίθεσης" κατά των εργαζομένων, κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του το τμήμα Εργατικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή το νέο μισθολόγιο "λαιμητόμο" που σχεδιάζει η κυβέρνηση για τους δημοσίους υπαλλήλους.
"Την ίδια στιγμή που η καταρρέουσα συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ξεπουλά τις ελληνικές τράπεζες έναντι εξευτελιστικού τιμήματος σε κερδοσκοπικά funds και σε ντόπιους ολιγάρχες, ξεκινάει ένα νέο γύρο επίθεσης σε βάρος των εργαζομένων στο Δημόσιο" αναφέρει σε ανακοίνωσή του το τμήμα Εργατικής πολιτικής και συνεχίζει:
"Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκου Μητσοτάκη τον Σεπτέμβριο θα είναι έτοιμο το νέο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων, το οποίο μάλιστα θα περιλαμβάνει και «πριμ παραγωγικότητας», ώστε να συνδέονται οι αποδοχές των εργαζόμενων με την δήθεν «αξιολόγηση»".
Σύμφωνα με το τμήμα Εργατικής πολτικής, 'η απαράδεκτη συνεπώς διαδικασία της δήθεν «αξιολόγησης» -που θα δημιουργήσει την «δεξαμενή» των υπό απόλυση διαθεσίμων- σε συνδυασμό με το νέο μισθολόγιο θα αποτελέσουν το όχημα του πετσοκόμματος των μισθών των εργαζομένων στο Δημόσιο, συνθλίβοντας ακόμα και κάτω από τα όρια της επιβίωσης τους μισθούς των υπαλλήλων".


http://www.alfavita.gr/arthron/n%CE%AD%CE%BF-%CE%BC%CE%B9%CF%83%CE%B8%CE%BF%CE%BB%CF%8C%CE%B3%CE%B9%CE%BF-%CE%BB%CE%B1%CE%B9%CE%BC%CE%B7%CF%84%CF%8C%CE%BC%CE%BF%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CF%8C%CF%83%CE%B9%CE%BF-%CF%84%CE%BF-%CF%83%CE%B5%CF%80%CF%84%CE%AD%CE%BC%CE%B2%CF%81%CE%B9%CE%BF-%CE%BC%CE%B5-%CE%BD%CE%AD%CE%B5%CF%82-%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%80%CE%AD%CF%82

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου