Κυριακή 4 Μαΐου 2014

Έχει διοριστεί το 83% των επιτυχόντων εκπαιδευτικών του ΑΣΕΠ 2008

Έχει διοριστεί το 83% των επιτυχόντων εκπαιδευτικών του ΑΣΕΠ 2008
Μέχρι στιγμής έχουν διοριστεί 1.891 επιτυχόντες του ΑΣΕΠ εκπαιδευτικών του 2008, ήτοι το 83% του συνόλου των επιτυχόντων.  Ο αριθμός των θέσεων που είχαν προκηρυχθεί ανέρχονταν σε 2.289 (εκτός των καταργημένων κλάδων).
Τα πιο πάνω ανέφερε στη βουλή ο Υπουργός Παιδείας ενώ τόνισε ότι η Διοίκηση με τους 112 διορισμούς δασκάλων και νηπιαγωγών που πραγματοποιήθηκαν πριν λίγους μήνες εκπλήρωσε την υποχρέωσή της για απορρόφηση στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση του συνόλου των ενταγμένων στους πίνακες διοριστέων του ΑΣΕΠ 2008 καθώς και του απαιτούμενου αριθμού εκπαιδευτικών από τον ενιαίο πίνακα αναπληρωτών με πραγματική προϋπηρεσία.


Όσον αφορά τις 13 εναπομένουσες θέσεις των διοριστέων κλάδου ΠΕ60-Νηπιαγωγών, ο κ.
Αρβανιτόπουλος ανέφερε ότι θα καλυφθούν από τους επιτυχόντες-επιλαχόντες του εν λόγω διαγωνισμού, κατά την αύξουσα σειρά επιτυχίας τους, αφού οριστούν διοριστέοι από το ΑΣΕΠ κατόπιν σχετικού αιτήματος του ΥΠΑΙΠΘ.
Αναφορικά με τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση ο Υπουργός Παιδείας έκανε γνωστό ότι από το σύνολο των εναπομεινάντων αδιόριστων εκπαιδευτικών όλων των κλάδων (χωρίς να ληφθούν υπόψη οι καταργημένες ειδικότητες) από το διαγωνισμό του ΑΣΕΠ 2008 (60%), διατέθηκαν για διορισμό συνολικά 38 θέσεις και από το σύνολο των εναπομεινάντων από τον ενιαίο πίνακα διορισμών (40^) διατέθηκαν για διορισμό 26 θέσεις.
Ο Υπουργός Παιδείας μεταξύ των άλλων επισήμανε ότι το Υπουργείο μεριμνά για τις ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες ενώ υπογράμμισε ότι με διορισμό μόνιμο εκπαιδευτικού προσωπικού, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις, καλύπτονται οργανικά κενά που δημιουργούν  οι παραιτήσεις και οι αποχωρήσεις των εκπαιδευτικών.
Καλόγηρος Βασίλειος
news.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου