Σάββατο 17 Μαΐου 2014

Συγχωνεύουν σχολεία που βράβευσαν…

Ο λόγος για τα 26ο και 29ο ΔΣ Αχαρνών Αν. Αττικής. Πρόκειται για δύο δημοτικά σχολεία τα οποία μετρούν μόλις λίγα χρόνια λειτουργίας το καθένα. Σεπτέμβριο του 2006 άρχισε να λειτουργεί το 26ο και δύο χρόνια αργότερα, Σεπτέμβριο του 2008 το 29ο. Μέσα σε αυτά τα λίγα χρόνια λειτουργίας τους και χάρη στη δυνατή θέληση και τη σκληρή δουλειά προπαντός των διευθυντών και των δασκάλων από τη μια αλλά και των ίδιων των γονέων και των μαθητών από την άλλη, κατάφεραν να υπερπηδήσουν πολύ σοβαρά εμπόδια και να καλύψουν ουκ ολίγες ανάγκες ώστε να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία τους στο ελάχιστο δυνατό χρονικό διάστημα.

Οι τιμητικές διακρίσεις που έχουν αποσπάσει τα δύο αυτά σχολεία, δεν είναι λίγες. Αξίζει όμως να αναφερθεί ότι τα σχολεία μας διακρίθηκαν ως Pathfinder στο Πρόγραμμα Πρωτοπόρων Σχολείων της Microsoft (www.pil-network.com) καθώς επίσης και ότι διακρίθηκαν παγκοσμίως αποσπώντας τον τιμητικό τίτλο Mentor Schools. Γι’ αυτόν τον τελευταίο τίτλο μάλιστα, οι δύο διευθυντές – ως εκπρόσωποι των δύο σχολείων – δέχτηκαν τα συγχαρητήρια του Προέδρου της Δημοκρατίας, την Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013. ( www.ovs.gr )

Και ύστερα από όλα αυτά, έρχεται η θλιβερή είδηση ότι τα δύο αυτά σχολεία θα συγχωνευτούν, πιθανότατα στοιβάζοντας τα παιδιά μας σε αίθουσες των 30 μαθητών και ποιος ξέρει τι άλλο, όπως άλλωστε – δυστυχώς - και πολλά ακόμη σχολεία ανά το Πανελλήνιο. Συγχωρέστε με, αλλά η απλή λογική λέει ότι όταν έχεις κάτι τόσο καλό, αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να το διαφυλάξεις ως κόρη οφθαλμού και να το βοηθήσεις όσο μπορείς για να συνεχίσει να είναι καλό, πράγμα το οποίο στη συγκεκριμένη περίπτωση, δυστυχώς, δε συνέβη. Τα συμπεράσματα δικά σας…

Χριστίνα Ζαρίφη

Μητέρα παιδιών που φοιτούν στα εν λόγω σχολεία και

Εκπαιδευτικός Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

ΠΗΓΗ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου