Τετάρτη 28 Μαΐου 2014

Ιδρύονται νέα σχολεία ειδικής αγωγής και τμήματα ένταξης


Ιδρύονται νέα σχολεία ειδικής αγωγής και τμήματα ένταξης
Ιδρύονται νέα σχολεία ειδικής αγωγής και τμήματα ένταξης
Στην ίδρυση νέων σχολείων ειδικής αγωγής άλλα και τμημάτων ένταξης και στις δυο βαθμίδες εκπαίδευσης θα προχωρήσει το Υπουργείο Παιδείας.
Την απόφαση υπέγραψε ο Υφυπουργός Παιδείας κ. Κεδίκογλου ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η τελευταία φορά που άνοιξαν νέα σχολεία στην ειδική αγωγή ήταν το 2009. Συνολικά ιδρύονται 17 νέα σχολεία και 80 τμήματα ένταξης γεγονός που κρίνεται ιδιαίτερα θετικό για τις θέσεις εργασίας των εκπαιδευτικών της ειδικής αγωγής.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την απόφαση, στη Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, ιδρύονται :

  • δύο Ειδικά Δημοτικά Σχολεία
  • ένα Ειδικό Νηπιαγωγείο
  • σαράντα εννέα νέα Τμήματα Ένταξης, ενώ προάγονται εννέα Ειδικά Δημοτικά Σχολεία
Στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, ιδρύονται:
  • δεκατέσσερις δομές Ειδικής Αγωγής (Ειδικά Επαγγελματικά Γυμνάσια, Ειδικά Επαγγελματικά Λύκεια, Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.
  • τριάντα Τμήματα Ένταξης, ενώ προστίθενται εξειδικεύσεις σε τρία Εργαστήρια Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.). 
Σύμφωνα με δημοσίευμα του eviaportal στην Εύβοια θα ιδρυθούν 7 τμήματα ένταξης σε δημοτικά, νηπιαγωγεία και γυμνάσια καθώς και 2 ΕΕΕΕΚ. 
Συγκεκριμένα στη μεν Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, ιδρύονται Τμήματα Ένταξης στο 1ο Νηπιαγωγείο Βαθέος Χαλκίδας, στο 21ο Δημοτικό Σχολείο Χαλκίδας, στο Δημοτικό Σχολείο Στυρέων και στο Δημοτικό Σχολείο Αγίας Άννας, εκτός από το ειδικό νηπιαγωγείο και το ειδικό δημοτικό σχολείο Νέου Πύργου που έχει ήδη ιδρυθεί και λειτουργεί, ενώ στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, ιδρύονται Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Βόρειας Εύβοιας στη Νέα Σινασό με εξειδικεύσεις Α. Ανθοκομίας, Β. Χειροτεχνίας, Γ. Πληροφορικής, Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Δήμου Κύμης Αλιβερίου στα Κριεζά με εξειδικεύσεις Α. Ανθοκομίας, Κηπουρικής Β. Χειροτεχνίας, Γ. Πληροφορικής και τρία Τμήματα Ένταξης στο Γυμνάσιο Σκύρου, στο Γυμνάσιο Ωρεών και στο Γυμνάσιο Βαθέος Χαλκίδας.
Η απόφαση του κ. Κεδίκογλου είναι προς έγκριση στο Υπουργείο Οικονομικών για να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης και να ισχύσει από το σχολικό έτος 2014-2015.
πηγή: www.news.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου