Σάββατο 17 Μαΐου 2014

Δεκάδες εκπαιδευτικοί υποψήφιοι για να πάρουν απόσπαση…




 Αν κοιτάξουμε τα ψηφοδέλτια όλων των συνδυασμών ανά την Ελλάδα θα δούμε δεκάδες (να μην πω εκατοντάδες) εκπαιδευτικούς να υπάρχουν σ΄ αυτά.

Ένα ποσοστό συμμετέχει γιατί πιστεύει στο θεσμό της Αυτοδιοίκησης!

  Ένα άλλο ποσοστό συμμετέχει και για ένα ακόμα λόγο. Για να εκλεγεί και να μπορέσει να πάρει απόσπαση στον τόπο που είναι το σπίτι του και η οικογένεια του.

  Τα τελευταία χρόνια με το κόψιμο των αποσπάσεων από Νομό σε Νομό, εκατοντάδες εκπαιδευτικοί είναι υπό ομηρία! Μέσα σ΄ αυτή τη λαίλαπα είναι υποχρεωμένοι να κρατούν δυο σπίτια, είναι υποχρεωμένοι να διασχίζουν σποραδικά την Ελλάδα, για να μπορούν να βλέπουν τα παιδιά τους και τις οικογένειές τους.

 Έτσι λοιπόν,  κατέρχονται υποψήφιοι, κυρίως σε τοπικά συμβούλια, με στόχο να εξασφαλίσουν την εκλογή τους, να τύχουν των ευεργετικών διατάξεων του νόμου για τα εκλεγμένα μέλη των ΟΤΑ και έτσι θα μπορέσουν να βρίσκονται κοντά στις οικογένειές τους.

            Ο περιορισμός των αποσπάσεων τα τελευταία χρόνια είναι μια ακόμα πράξη όνειδος  του υπουργείου σε βάρος των εκπαιδευτικών, καθώς ενώ υπάρχουν κενά, δεν εγκρίνονται οι αποσπάσεις…

            Θυμάμαι, μέχρι πρόσφατα νηπιαγωγό σε νηπιαγωγείο της Μεσαράς με τρία παιδιά που ζητούσε απόσπαση στα Τρίκαλα και η απόσπαση δεν ικανοποιούταν… Και όχι μόνο μια, αλλά δυο και τρις χρονιές!

            Αυτά ισχύουν για τους μόνιμους! Όσο δε για τους συναδέλφους αναπληρωτές δεν υπάρχουν ευεργετικές διατάξεις κανενός νόμου για να μπορούν να συνυπάρχουν με τις οικογένειές τους.

            Αυτοί χρόνια τώρα, με τα μωρά τους αγκαλιά περνοδιαβαίνουν την Ελλάδα για να μπορούν να διατηρήσουν την ελπίδα ζωντανή, πως ίσως κάποια μέρα να μονιμοποιηθούν στην εκπαίδευση…


            

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου