Δευτέρα 23 Ιουνίου 2014

Απόφαση της 83ης Γενικής Συνέλευσης της ΔΟΕ

 
Αθήνα 23/6/2014

ΑΠΟΦΑΣΗ 83ΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΥΛΕΥΣΗΣ
ΓΙΑ ΤΙΣ «ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΕΙΣ» ΜΕΤΑ ΤΗ ΛΗΞΗ
ΤΟΥ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ

Εντείνεται τις ημέρες αυτές το φαινόμενο της κλήσης των εκπαιδευτικών σε ποικίλες κατηγορίες επιμορφώσεων μετά τη λήξη του διδακτικού έτους.
Εκπαιδευτικοί καλούνται σε επιμορφωτικές δράσεις μετά τη λήξη του διδακτικού έτους. Στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη καλούνται οι Διευθυντές των Σχολικών Μονάδων σε επιμόρφωση για την αξιολόγηση.  Σε όλη την Ελλάδα οι Περιφερειακοί Διευθυντές καλούν εγγράφως τους Διευθυντές των σχολείων ώστε να υλοποιήσουν την εξ’ αποστάσεως επιμόρφωση για την αξιολόγηση.

Η Ολομέλεια της 83ης Γενικής Συνέλευσης του κλάδου καταγγέλλει όλους τους Περιφερειακούς Διευθυντές για την απαράδεκτη, αντισυναδελφική στάση τους, τη σαφέστατη πρόθεσή τους να καταστρατηγήσουν τα δικαιώματα των εκπαιδευτικών και την επιλογή τους να γίνουν ένας από τους βασικούς μηχανισμούς επιβολής της προωθούμενης αξιολόγησης. Καλεί τους εκπαιδευτικούς να αγνοήσουν τις εντολές τους. Να μην πάρουν μέρος σε καμία «επιμορφωτική» δράση εκτός διδακτικού έτους, να μην παρουσιαστούν στα σεμινάρια της προωθούμενης αξιολόγησης και να αρνηθούν να υλοποιήσουν την εξ’ αποστάσεως επιμόρφωση για την αξιολόγηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου