Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014

Εξ αποστάσεως επιμόρφωση για τους διευθυντές των σχολείων

teleseminariaΣε περιπτώσεις που δεν καταστεί εφικτή η δια ζώσης επιμόρφωση.
Οι ακυρώσεις των σεμιναρίων αξιολόγησης για τους διευθυντές των σχολείων οδήγησαν το Υπουργείο Παιδείας στην αναζήτηση εναλλακτικής λύσης. Όπως έχει γράψει το news.gr, υπήρχαν περιπτώσεις όπου η αποχή από τα σεμινάρια άγγιξε το 100%. Παρόλα αυτά προβλεπόταν «σε περιπτώσεις που δεν καταστεί δυνατή η δια ζώσης επιμόρφωση να πραγματοποιηθεί εξ αποστάσεως, με την ευθύνη των Περιφερειακών Ομάδων Διοίκησης».
Το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής με έγγραφό του, που αναρτήθηκε στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φθιώτιδας ενημερώνει ότι θα υλοποιηθεί εξ αποστάσεως επιμόρφωση για τους διευθυντές των σχολείων και για το λόγο αυτό καλεί τις Περιφερειακές Ομάδες Εκπαίδευσης:
α) να συγκροτήσουν εκ νέου τμήματα επιμορφούμενων και να ορίσουν τους υπεύθυνους επιμορφωτές (διευκρινίζεται ότι οι επιμορφωτές μπορούν να ανήκουν και σε διαφορετική Δ/νση Εκπ/σης από αυτή των επιμορφούμενων δεδομένου ότι δεν τίθεται πλέον θέμα μετακινήσεων),
β) να αποστείλουν τα στοιχεία των παραπάνω στελεχών, με βάση  υπόδειγμα, προκειμένου να γίνει η απαραίτητη προετοιμασία για την είσοδό τους στην Πλατφόρμα.
Τα παραπάνω στοιχεία θα πρέπει να έχουν αποσταλεί στο ΙΕΠ στις διευθύνσεις (marnika@iep.edu.gr ΚΑΙdplakias@iep.edu.gr ) μέχρι, Τετάρτη 18 Ιουνίου, 2014, ώρα 14.00. Στην περίπτωση που δεν είναι δυνατό να ολοκληρωθεί η διαδικασία του προγραμματισμού όλων των τμημάτων και της συμπλήρωσης όλων των απαιτούμενων στοιχείων μέχρι τις 18 Ιουνίου, παρακαλούνται  να τα στέλνετε ΣΤΑΔΙΑΚΑ με έμφαση στους Διευθυντές σχολικών μονάδων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, των οποίων η επιμόρφωση επείγει.
Καλόγηρος Βασίλειος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου