Κυριακή 22 Ιουνίου 2014

Βόμβα Λοβέρδου για αξιολόγηση και διαθεσιμότητα

ypaideiasΑπειλεί ο νέος υπουργός Παιδείας, Ανδρέας Λοβέρδος με ανατροπές βασικών μνημονιακών δεσμεύσεων, όπως η διαθεσιμότητα και η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών. Μετά την ενδοκυβερνητική κρίση που προκάλεσε η επιμονή του να αυξηθεί ο αριθμός των διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ που θα επανατοποθετούν, χθες ο υπουργός Παιδείας άνοιξε παράθυρο για αλλαγές στο πεδίο της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που έχει προγραμματιστεί να αρχίσει από το επόμενο σχολικό έτος.
Η κείμενη νομοθεσία θα είναι οδηγός μας και εάν χρειαστούν αλλαγές προς το καλύτερο αυτές θα γίνουν δήλωσε στους εκπροσώπους της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος.
Για το θέμα εκφράζονται οξύτατες αντιδράσεις από τις ομοσπονδίες των δασκάλων και των καθηγητών, καθώς τα αποτελέσματα της αξιολόγησης θα συνδέονται με τη βαθμολογική και μισθολογική εξέλιξη των εκπαιδευτικών.
Παράλληλα, ο υπουργός Παιδείας έχει αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να επανεξεταστεί ο θεσμός της Τράπεζας Θεμάτων που εφαρμόστηκε, για πρώτη φορά φέτος, στις προαγωγικές εξετάσεις της Α’ Λυκείου οι οποίες θα μετράνε για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, λέγοντας ότι είχε καταιγισμό διαμαρτυριών πριν καν αναλάβει το υπουργείο. Επίσης, δεν υπέγραψε την απόφαση του προκατόχου του για επιμήκυνση του σχολικού έτους, ενώ μέχρι στιγμής έχει αποφύγει να πάρει θέση για το ζήτημα δεκάδων συγχωνεύσεων καταργήσεων σχολικών μονάδων που είχε αφήσει στο συρτάρι ο κ. Αρβανιτόπουλος.
ΧΑΡΑ ΚΑΛΗΜΕΡΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου