Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014

Έρχεται μόνιμο σύστημα κινητικότητας δημοσίων υπαλλήλων

www.fourtounis.gr















Το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, ανακοίνωσε ότι «στο πλαίσιο της μεταρρυθμιστικής ατζέντας (action plan) 2014 - 2016, σχεδιάζει ένα μόνιμο σύστημα κινητικότητας δημοσίων υπαλλήλων, αποσυνδεδεμένο από διαθεσιμότητα και απολύσεις».
Όπως ισχυρίζεται το υπουργείο «δημιουργείται, με άλλα λόγια, για πρώτη φορά μια εσωτερική αγορά εργασίας, με αξιοκρατικά κριτήρια, που καταργεί το ισχύον σύστημα με τις αποσπάσεις, τις μετατάξεις και τις μεταθέσεις».

«Στόχος μας», δήλωσε σχετικά ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, «είναι η καλύτερη δυνατή αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού του Δημοσίου, με το “πάντρεμα” των προσόντων και των δεξιοτήτων των δημοσίων υπαλλήλων με τις ανάγκες της δημόσιας διοίκησης. Το υφιστάμενο χαοτικό σύστημα μετακινήσεων δημοσίων υπαλλήλων, με “θολά” κριτήρια, πρέπει να αντικατασταθεί από ένα σταθερό, διαφανή και αντικειμενικό μηχανισμό, προς όφελος της δημόσιας διοίκησης και των πολιτών».
Το ΥΔΜΗΔ -δεδομένου ότι υπάρχει πληθώρα ειδικών διατάξεων αναφορικά με τη δυνατότητα μετακίνησης υπαλλήλων - καταρχήν θα συγκεντρώσει και θα καταγράψει το συνολικό σχετικό θεσμικό πλαίσιο.
Με σχετική εγκύκλιο που εστάλη την Τετάρτη, επιχειρείται η καταγραφή όλων των ειδικών διατάξεων αναφορικά με τη διενέργεια υπηρεσιακών μεταβολών των υπαλλήλων δημοσίων υπηρεσιών, ΟΤΑ και ΝΠΔΔ.
Συγκεκριμένα, οι αρμόδιες υπηρεσίες καλούνται να ενημερώσουν το ΥΔΜΗΔ το αργότερο έως τις 27 Ιουνίου, για την ύπαρξη τυχόν ειδικών διατάξεων αρμοδιότητάς τους αναφορικά με τη δυνατότητα διενέργειας υπηρεσιακών μεταβολών και συγκεκριμένα απόσπασης, μετάθεσης και μετάταξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου