Τρίτη 8 Ιουλίου 2014

Υφυπουργός Παιδείας : Θα χρειαστούμε πάνω από 20.000 αναπληρωτές εκπαιδευτικούς


Προτεραιότητα είναι η ομαλή έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Αυτό δηλώνει ο κ. Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος, υφυπουργός Παιδείας, προσθέτοντας ότι οι μεγάλες ανάγκες σε εκπαιδευτικό προσωπικό καθιστούν απαραίτητες τις προσλήψεις τουλάχιστον 20.000 αναπληρωτών. Σημειώνει ακόμη ότι η τράπεζα θεμάτων στο Λύκειο δεν καταργείται και τονίζει ότι πρόθεση του υπουργείου είναι οι γενικές αρχές του νόμου για το νέο Λύκειο να παραμείνουν και να ισχύσουν.

Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος
"Απαραίτητες οι προσλήψεις τουλάχιστον 20.000 αναπληρωτών εκπαιδευτικών"
"Η λειτουργία της Τράπεζας Θεμάτων ξεκίνησε από φέτος για τους μαθητές της Α Λυκείου. Πρόκειται για μια από τις διαδικασίες που προβλέπει ο νόμος για το νέο Λύκειο. Από τη σχολική χρονιά 2014 - 2015 θα ξεκινήσει η λειτουργία της τράπεζας θεμάτων και για τη Β Λυκείου και στη συνέχεια και για την Γ Τάξη"
"Απόλυτη προτεραιότητα είναι με την έναρξη του νέου σχολικού έτους, που αποφασίστηκε να είναι η 11 Σεπτεμβρίου, τα σχολεία να λειτουργήσουν ομαλά με το σύνολο των βιβλίων στα χέρια των μαθητών και τα λιγότερα δυνατά κενά εκπαιδευτικού προσωπικού. Σε ό,τι αφορά στα σχολικά βιβλία, μέχρι σήμερα τα περισσότερα έχουν φτάσει στις αντίστοιχες διευθύνσεις των Νομών".
"Το επόμενο βήμα της αξιολόγησης που ξεκίνησε από την 1η Ιουλίου αφορά στην αξιολόγηση του συνόλου των εκπαιδευτικών. Θα ρέπει να σας πω ότι πολλοί εκπαιδευτικοί πιστεύουν στο θεσμό της αξιολόγησης, την επιδιώκουν και την επιζητούν είτε για λόγους βαθμολογικής ανέλιξης ή ως μια εμπεριστατωμένη διαδικασία επικύρωσης των επαγγελματικών τους γνώσεων και κανοτήτων. Σε αυτούς τους εκπαιδευτικούς που πιέζουν να αξιολογηθούν εμείς θα δώσουμε προτεραιότητα"





Συνέντευξη υφυπουργού Παιδείας στην εφημερίδα Θεσσαλία Βόλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου