ΔΑΣΚΑΛΟΣ, ΑΙΡΕΤΟΣ ΠΥΣΠΕ Ν. ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ

Η ΩΡΑ ΕΙΝΑΙ

ΝΕΟ

ΝΕΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τελευταία νέα

Πέμπτη, 17 Ιουλίου 2014

Τι είπε ο Λοβέρδος για τα κενά στα σχολεία και την εντοπιότητα στις ακριτικές περιοχές

Ο υπουργός Παιδείας   Ανδρέας  Λοβέρδος  σε συνέντευξη «στο Πρωινό Αντ1» και  στους δημοσιογράφους Ν.Ρογκάκο και Ντ. Σιωμόπουλο, είπε τα εξής: 

Για τα κενά στα σχολεία με την έναρξη της νέας χρονιάς και τις τοποθετήσεις εκπαιδευτικών στις ακριτικές περιοχές ο Υπουργός τόνισε ότι όταν παρέλαβε το Υπουργείο υπήρχε ήδη καθυστέρηση δύο μηνών στις μεταθέσεις και πρόσθεσε ότι ήδη  ολοκληρώθηκαν οι μεταθέσεις στους δασκάλους και τις επόμενες μέρες θα ακολουθήσουν οι  μεταθέσεις στους καθηγητές.
Πρόσθεσε επίσης την εκτίμηση ότι εξαιτίας του γεγονότος ότι υπάρχει ήδη μια αύξηση αποδοχής των αιτημάτων των εκπαιδευτικών, αναμένονται λιγότερα προβλήματα ως προς την τοποθέτηση τους.
 
Μία  ακόμη παρέμβαση είπε, είναι η μοριοδότηση της υπηρεσίας  σε ακριτικές περιοχές, νησιωτικές ή σε δυσπρόσιτες περιοχές ορεινών όγκων. Ο Υπουργός επισήμανε ότι  το άρθρο 101 του Συντάγματος επιτρέπει τη διαφορετική μεταχείριση αυτών των ανθρώπων για λόγους προστασίας των συγκεκριμένων περιοχών. Επίσης για την προσφορά κινήτρων στους εκπαιδευτικούς ώστε να υπηρετήσουν στις ακριτικές περιοχές είπε ότι αν και είναι τεχνικά δύσκολο εξετάζεται περαιτέρω μοριοδότηση για όσους έχουν  καταγωγή γύρω από δυσπρόσιτες ή νησιωτικές περιοχές, ώστε να μπορούν -με παράκαμψη της επετηρίδας που έχει προκαλέσει η μοριοδότηση που είναι κλειστή από το 2010- να πηγαίνουν στις περιοχές επιλογής τους.

Για τα κενά τόνισε ότι τόσο ο ίδιος όσο και ο Υφυπουργός κ. Δερμετζόπουλος, που έχει το βάρος όλης αυτής της προετοιμασίας, θα προσπαθήσουν  να λειτουργήσουν όλα τα σχολεία χωρίς προβλήματα, όπως το 2003-2004 όταν Υφυπουργός ήταν ο Νίκος Γκεσούλης και είχε καταφέρει όλα να είναι στην ώρα τους. Πρόσθεσε ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα με  την  Τρόικα γιατί είναι θέμα που αφορά μόνο το ελληνικό σύστημα, ώστε να μην τοποθετείται  ένας Θεσσαλονικός στα Χανιά και ένας Χανιώτης στα Γιάννενα, τη στιγμή που  οι οικογένειες των εκπαιδευτικών δεν αντέχουν  να επιβιώσουν με μισθό 900 €  όταν απαιτούνται  ενοίκια 250-300 € ακόμη και στις μικρές περιοχές.

Για τις δύο αυτές παρεμβάσεις ο Υπουργός πρόσθεσε ότι υπάρχει ένα σχέδιο νόμου του ΥΠΑΙΘ που αφορά τη σύνοδο των πρώην Υπουργών Παιδείας υπό την Προεδρία του εκάστοτε Υπουργού Παιδείας, και που θα εξασφαλίσει τη διάρκεια στην εκπαιδευτική πολιτική. Την επόμενη εβδομάδα, αφού προηγηθεί συζήτηση με τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ, το σχέδιο νόμου θα κατατεθεί  στη Βουλή και θα προβλέπει αυτές τις  μοριοδοτήσεις.

http://www.esos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου