Δευτέρα 21 Ιουλίου 2014

Τι είπε σήμερα ο Υπουργός Παιδείας Α. Λοβέρδος για τις προσλήψεις αναπληρωτών τη νέα σχολική χρονιά - Σχέδιο Νόμου για τις προσλήψεις


Σε συνέντευξη του σήμερα στην εφημερίδα Realnews ο Υπουργός Παιδείας Ανδρέα Λοβέρδου δήλωσε ανάμεσα σε άλλα τα παρακάτω:

-Τα σχολεία θα ανοίξουν το Σεπτέμβριο, με δεδομένες τις ελλείψεις αναπληρωτών ;
Αυτό, δυστυχώς, είναι το πρώτο μεγάλο «στοίχημα» της νέας πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου. Ο προηγούμενος Υπουργός μου εξήγησε τους λόγους για τους οποίους φέτος είχαμε δίμηνη καθυστέρηση στις μεταθέσεις. Δίνουμε αγώνα δρόμου, αλλά θα τα καταφέρουμε. Οι αριθμοί ξέρετε, στην Ελλάδα της κρίσης, είναι αμείλικτοι. Οι τομείς του κοινωνικού κράτους τώρα δέχονται τα ισχυρότερα πλήγματα. Πρέπει να μιλήσουμε ανοικτά γι' αυτά και θα το κάνουμε σύντομα, στην Βουλή των Ελλήνων, για να έχουν πλήρη γνώση οι πολίτες. Πιστεύουμε πως η ομαλή λειτουργία στο σύνολο της επικράτειας θα γίνει σε δύο "κύματα". Πρώτα με την έναρξη της χρονιάς στις 11 Σεπτεμβρίου, όπου και θα διαπιστώσουμε τα κενά της τελευταίας στιγμής (πχ εκπαιδευτικούς που δεν εμφανίστηκαν στις θέσεις τους) και ύστερα, αρχές Οκτωβρίου, με την κάλυψη και των κενών αυτών. Για να είμαστε συνεπείς, θα καταθέσουμε μέσα στην εβδομάδα σχέδιο νόμου, που θα μοριοδοτεί την επιλογή να διδάξει ένας εκπαιδευτικός σε δυσπρόσιτα μέρη των ορεινών όγκων και της νησιωτικής Ελλάδας.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΗ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ  ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου