Κυριακή 27 Ιουλίου 2014

Δημήτρης Μπράτης. Επιστολή προς τον Υπ. Παιδείας : Μοριοδότηση ακριτικών σχολείων -"ξεκλείδωμα" πινάκων αναπληρωτών

Προς:
τον Υπουργό Παιδείας κ. Ανδρέα Λοβέρδο
Κοιν.:
1.Υφυπουργό Παιδείας κ. Αλ. Δερμεντζόπουλο
2. Δ.Ο.Ε.

Θέμα : Μοριοδότηση ακριτικών σχολείων -"ξεκλείδωμα" πινάκων αναπληρωτών

Κύριε Υπουργέ,
Όπως ανακοινώσατε χθες (26-7-2014), στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, προτίθεστε, την επόμενη εβδομάδα, να καταθέσετε νομοθετική ρύθμιση στη Βουλή για το διπλασιασμό της μοριοδότησης συγκεκριμένων σχολείων δυσπρόσιτων περιοχών (ορεινών όγκων και νησιωτικής Ελλάδας).
Η ρύθμιση αυτή, κύριε Υπουργέ, δεν θα έχει κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα αν δεν συνδυαστεί με το "ξεκλείδωμα" των πινάκων των αναπληρωτών και τη μοριοδότηση της προϋπηρεσίας τους και μετά τις 30-6-2010. Προφανώς κανένα νόημα δεν έχει ο διπλασιασμός της μοριοδότησης, όταν αυτή δεν προσμετράται.
Γι΄ αυτό κύριε Υπουργέ, όπως σας είχα επισημάνει και με την από 19-6-2014   επιστολή μου, πρέπει να προχωρήσετε άμεσα στο "ξεκλείδωμα" των πινάκων των αναπληρωτών και να προσμετράται η προϋπηρεσία τους και μετά τις 30-6-2010.
Επιπλέον, σας επισημαίνω ότι το φλέγον ζήτημα της κάλυψης των χιλιάδων κενών στην Π.Ε. δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με τον διπλασιασμό της μοριοδότησης. Στην Π.Ε. τα τελευταία τέσσερα χρόνια έχουν αποχωρήσει 9.000 εκπαιδευτικοί και έχουν διοριστεί ως μόνιμοι 272. Δεν τηρείται, δηλαδή, στην εκπαίδευση ούτε το 1 : 5 που έχει αποφασίσει η Κυβέρνηση με την Τρόικα. Ούτε αντιμετωπίζεται με τις συνεχείς συγχωνεύσεις σχολείων και την καταστρατήγηση των εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών που οδηγούν, τελικά, στην περαιτέρω υποβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης.
Για να αντιμετωπισθεί το θέμα χρειάζονται ΤΩΡΑ μόνιμοι διορισμοί για να καλυφθούν τα οργανικά κενά και προσλήψεις αναπληρωτών για να καλυφθούν τα λειτουργικά κενά.

Ο αιρετός του ΚΥΣΠΕ
Δημήτρης Μπράτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου