ΔΑΣΚΑΛΟΣ, ΑΙΡΕΤΟΣ ΠΥΣΠΕ Ν. ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ

Η ΩΡΑ ΕΙΝΑΙ

ΝΕΟ

ΝΕΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τελευταία νέα

Πέμπτη, 17 Ιουλίου 2014

Ανακοίνωση Δημοκρατικής Συνεργασίας για τις προσλήψεις αναπληρωτών ειδικής αγωγής και την εντοπιότητα

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
            Με αφορμή συζητήσεις που γίνονται αυτό το διάστημα, στο Υπουργείο Παιδείας, σχετικά με την τροπολογία που θα κατατεθεί για ψήφιση ως προς τον τρόπο πρόσληψης των αναπληρωτών Ειδικής Αγωγής και την εντοπιότητα, η Δημοκρατική Συνεργασία επισημαίνει τα εξής:
1 . Ο τρόπος πρόσληψης των αναπληρωτών, τόσο της Γενικής όσο και της Ειδικής Αγωγής πρέπει να είναι ενιαίος. Γι αυτό και καμιά οπισθοχώρηση δεν μπορεί να γίνει στην πρόταξη του βασικού πτυχίου σε ό,τι αφορά στην πρόσληψη αναπληρωτών Ειδικής Αγωγής, κάτι που στη Γενική Αγωγή ισχύει από τότε που υπάρχει ο θεσμός του αναπληρωτή. Εξάλλου αυτή είναι και η θέση της ΔΟΕ , όπως εκφράστηκε με επιστολή της στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας. Οι στρεβλώσεις του Ν3699/08 σε ό,τι αφορά στην πρόσληψη αναπληρωτών δεν μπορούν να συνεχίζονται, γι αυτό και υπάρχει άμεση ανάγκη ψήφισης της σχετικής τροπολογίας, όπως ακριβώς ήταν στο νομοσχέδιο της Ειδικής Αγωγής.
2. Σε ό,τι αφορά στις δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας για πιθανή πρόταξη στις προσλήψεις αναπληρωτών όσων έχουν εντοπιότητα από συγκεκριμένες περιοχές, δηλώνουμε πως διαφωνούμε κάθετα γιατί αυτό καταστρατηγεί ευθέως τους πίνακες κατάταξης των αναπληρωτών. Οι ακριτικές περιοχές δεν έχουν πρόβλημα επειδή δεν τις δηλώνουν οι εκπαιδευτικοί, αλλά γιατί τέσσερα χρόνια τώρα δεν γίνονται μόνιμοι διορισμοί στην εκπαίδευση, παρά τα χιλιάδες οργανικά κενά που υπάρχουν. Αντί ,λοιπόν ,ο Υπουργός Παιδείας να κάνει δηλώσεις περί "εντοπιότητας" ας φροντίσει να εξασφαλίσει έγκαιρα, ΤΩΡΑ, πιστώσεις για κάλυψη όλων των οργανικών κενών με μόνιμους διορισμούς και όλων των λειτουργικών με πρόσληψη προσωρινών αναπληρωτών.
Τέλος, καλούμε το ΔΣ της ΔΟΕ να παρέμβει άμεσα και για τα δυο θέματα που αφορούν χιλιάδες αναπληρωτές συναδέλφους μας και να στηρίξει τις θέσεις του κλάδου, τόσο για την ειδική αγωγή ,όσο και για την εντοπιότητα.
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ   Εκπαιδευτικών Π.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου