Δευτέρα 14 Ιουλίου 2014

Συνάντηση του Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Αλέξανδρου Δερμεντζόπουλου με το προεδρείο της ΔΟΕ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Υ.ΠΑΙ.Θ
 Ενημερωτική συνάντηση με το Προεδρείο της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος είχε το πρωί της Δευτέρας 14 Ιουλίου 2014 ο Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος.
Κατά τη διάρκειά της συζητήθηκαν μια σειρά ζητημάτων που αφορούν την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση.

Σε ό,τι αφορά τις μεταθέσεις ο Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων ενημέρωσε το προεδρείο της ΔΟΕ ότι ικανοποιήθηκε ο μέγιστος δυνατός αριθμός.

Σχετικά με τις αποσπάσεις ανέφερε ότι έχει ξεκινήσει η διαδικασία και θα διεκπεραιωθεί ό,τι προβλέπεται από τον Νόμο στο συντομότερο δυνατό διάστημα.

Αναφορικά με το ζήτημα των μετατάξεων ο κ. Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος σημείωσε ότι γίνεται προσπάθεια να βρεθεί ο προσφορότερος τρόπος για την επίλυση του και σε αυτό το πλαίσιο ζήτησε συγκεκριμένη πρόταση από το προεδρείο της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας.

Για την Ειδική Αγωγή ο Υφυπουργός Παιδείας επανέλαβε την πρόθεσή του να ψηφιστεί το δρομολογημένο σχέδιο Νόμου μέσα στον Αύγουστο και ζήτησε προς αυτό συγκεκριμένες προτάσεις εκ μέρους της ΔΟΕ.

Σε ό,τι αφορά το θέμα της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών ανέφερε ότι η διαδικασία προχωρά, όπως προβλέπει ο Νόμος.

Για το ζήτημα των αναπληρωτών εκπαιδευτικών ενημέρωσε το προεδρείο της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας ότι υπάρχουν αυξημένες ανάγκες αναπληρωτών, από τις οποίες οι 2.000 θέσεις θα καλυφθούν με τις προβλέψεις του τακτικού προϋπολογισμού, ενώ οι υπόλοιπες θέσεις θα καλυφθούν μέσω ΕΣΠΑ. Όπως σημείωσε ο κ. Δερμεντζόπουλος, «στόχος είναι ένα μεγάλο μέρος να προσληφθεί από την έναρξη της νέας χρονιάς».

Σχετικά με το ζήτημα των συγχωνεύσεων επανέλαβε ότι δεν κρίνεται σκόπιμο να ανοίξει εκ νέου το θέμα.

Τέλος, σε ό,τι αφορά το επίδομα ανεργίας των αναπληρωτών εκπαιδευτικών διαβεβαίωσε ότι το θέμα αυτό θα διερευνηθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου