Τετάρτη 23 Ιουλίου 2014

Πραγματοποίηση αποσπάσεων από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ - εκπρόθεσμες αιτήσεις

Αρ. Πρωτ.964Αθήνα 23/7/2014
Προς
1. Τον Υπουργό Παιδείας
κ. Ανδρέα Λοβέρδο
2. Τον Υφυπουργό Παιδείας
κ. Αλέξανδρο Δεμερτζόπουλο
Κοιν.
Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε.
Κύριε Υπουργέ,
Κύριε Υφυπουργέ,

Οι αποσπάσεις των εκπαιδευτικών από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ είναι μια διαδικασία η οποία επιτρέπει στους εκπαιδευτικούς να εργάζονται κοντά στις οικογένειές τους και δίνει τη δυνατότητα στην υπηρεσία να οργανώνεται καλύτερα ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς.
Κατά τη φετινή χρονιά η έκδοση της εγκυκλίου των αποσπάσεων καθυστέρησε σημαντικά, βγήκε μετά το κλείσιμο των σχολείων και πριν την ανακοίνωση των μεταθέσεων και προέβλεπε πολύ μικρό χρονικό διάστημα για τη διαδικασία υποβολής των αιτήσεων. Αποτέλεσμα αυτού ήταν αρκετοί εκπαιδευτικοί να υποβάλλουν εκπρόθεσμα αίτηση για την απόσπασή τους από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ.
 Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. θεωρεί πως είναι σωστό και δε δημιουργεί κανένα πρόβλημα στις διοικητικές υπηρεσίες του Υπουργείου το να καταχωρηθούν και οι αιτήσεις αυτές στο ηλεκτρονικό σύστημα επεξεργασίας και να συνεξεταστούν  μαζί τις υπόλοιπες στη συνεδρίαση του ΚΥΣΠΕ που πρόκειται να πραγματοποιηθεί για αυτό το θέμα.  Μ' αυτό τον τρόπο θα δοθεί η δυνατότητα στο μεγαλύτερο δυνατό αριθμό εκπαιδευτικών να υπηρετήσει κοντά στις οικογένειές του με θετικά αποτελέσματα για την εκπαιδευτική διαδικασία.
  Πιστεύουμε πως θα κάνετε δεκτό το αίτημά μας και αναμένουμε τις ενέργειές σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου