Δευτέρα 14 Ιουλίου 2014

«Ακαρπη» η συνάντηση δασκάλων με τους υφυπουργούς Παιδείας


«Ακαρπη» η συνάντηση δασκάλων με τους υφυπουργούς Παιδείας

Ως άκαρπη και κατώτερη των προσδοκιών χαρακτηρίζει τη συνάντηση με τους υφυπουργούς Παιδείας Αλ. Δερμετζόπουλο και Κ. Κουκοδήμο, η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας (ΔΟΕ).

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ομοσπονδία, το προεδρείο της έθεσε όλα τα σημαντικά θέματα που απασχολούν τον κλάδο στους υφυπουργούς Παιδείας, αλλά θεωρεί ότι «οι απαντήσεις δεν κάλυψαν κανένα από τα ζητήματα που θέσαμε. Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας εμφανίζεται να μην έχει βρει λύσεις στα μεγάλα προβλήματα που είναι πιεστικά».

Παράλληλα, η ΔΟΕ υποστηρίζει ότι διακυβεύεται η ομαλή έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς καθώς δεν έχουν αντικατασταθεί - με μόνιμο προσωπικό - όσοι δάσκαλοι πήραν σύνταξη.

Επίσης υπογραμμίζεται ότι στη συνάντηση με τον κ. Κουκοδήμο η ΔΟΕ έθεσε όλα τα θέματα που αφορούν τη δια βίου μάθηση, στελέχωση των ΙΕΚ με εκπαιδευτικό προσωπικό, την εκπαίδευση των ελληνοπαίδων του εξωτερικού καθώς και θέματα της μειονοτικής εκπαίδευσης.

Οι απαντήσεις του κ. Κουκοδήμου δεν ικανοποίησαν την ομοσπονδία, η οποία καλεί τον «υπουργό και το σύνολο της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας να ενεργήσουν άμεσα προκειμένου να αρθούν τα αδιέξοδα που καθημερινά αυξάνονται στη δημόσια εκπαίδευση. Οι εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευση δε συμβιβάζονται με την ολιγωρία και την παρακμή. Αγωνίζονται ενωμένοι και επαγρυπνούν για δημόσια εκπαίδευση σύγχρονη, και δημόσιο σχολείο ανοιχτό στην κοινωνία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου