Τρίτη 29 Ιουλίου 2014

Αυξημένη μοριοδότηση για υπηρετούντες σε δυσπρόσιτες περιοχές και επανάκαμψη του μπόνους προϋπηρεσίας.

Διπλάσια μοριοδότηση θα έχουν από φέτος οι εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που θα υπηρετήσουν ως αναπληρωτές σε δυσπρόσιτες περιοχές (ορεινούς όγκους και απομακρυσμένες νησιωτικές περιοχές). 

[motsiolas.JPG]
Μοτσιόλας Σιδέρης
Αιρετός ΠΥΣΠΕ 
Ευρυτανίας
Σχετική διάταξη θα κατατεθεί την ερχόμενη εβδομάδα στη Βουλή, σε νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, αλλά αναφέρεται ήδη και στην εγκύκλιο που εξέδωσε προχθές το υπουργείο Παιδείας, με την οποία καλούνται οι δάσκαλοι και οι καθηγητές υποψήφιοι αναπληρωτές να καταθέσουν σχετικές αιτήσεις με τα απαραίτητα δικαιολογητικά από χθες έως και τις 8 Αυγούστου 2014.

Για το ν. Ευρυτανίας η εξέλιξη αυτή θα χει θετικά αποτελέσματα γιατί όλα τα σχολεία του νομού εκτός των σχολείων της Δημοτικής Κοινότητας Καρπενησίου και Μεγάλου Χωριού είναι χαρακτηρισμένα ως δυσπρόσιτα. 

Διαβάζοντας σήμερα των αριθμό των πιστώσεων, (22.500) που έχουν εξασφαλιστεί για φέτος, για την πρόσληψη προσωρινών αναπληρωτών Π.Ε. κ Δ.Ε. και μάλιστα, οι 8000 (2000 κρατικού προϋπολογισμού, 6000 από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων) από τον κρατικό προϋπολογισμού μου δημιουργείται η εντύπωση πως θα καλυφθούν τα λειτουργικά κενά του πρωινού για δασκάλους και νηπιαγωγούς.

Έτσι πιστεύω πως θα αποφευχθεί αυτό που έγινε πέρυσι με το διορισμό των αναπληρωτών μέσω ΕΣΠΑ σε σχολεία ΕΑΕΠ, Ολοήμερα και τη μετακίνηση των μονίμων σε άλλα κλασσικά σχολεία.

Επειδή  στις 11 Σεπτεμβρίου τα σχολεία πρέπει να ανοίξουν κανονικά και να μην υπάρχουν κενά έχω την αίσθηση ότι η πρώτη φάση διορισμού των αναπληρωτών θα είναι μεγάλη. 

Η λύση όμως στο πρόβλημα της αδιοριστίας δεν δίνεται με αυτό τον τρόπο. Θα πρέπει το Υπουργείο άμεσα να ξεκλειδώσει τους πίνακες των αναπληρωτών (είναι κλειδωμένοι από τις 30/6/2010 παγκόσμια πρωτοτυπία!), να μοριοδοτηθεί η προϋπηρεσία όλων και να καλυφθούν όλα τα κενά με μόνιμους διορισμούς. Να απορροφηθούν οι εναπομείναντες επιτυχόντες διοριστέοι του ΑΣΕΠ και όσοι έχουν 30μηνη και 24μηνη προϋπηρεσία.

Ο κλάδος έχει ζητήσει άλλωστε από το 2010 την κατάργηση του νόμου 3848/10 και την επαναφορά του συστήματος προσλήψεων 60% - 40%.

Για δική σας ενημέρωση σας κοινοποιώ τα Μόρια των Σχολικών Μονάδων της Ευρυτανίας.


Α=1, Β=2, Γ=3, Δ=4, Ε=5, ΣΤ=6, Ζ=7, Η=8, Θ=9, Ι=10


Μοτσιόλας Σιδέρης

Αιρετός ΠΥΣΠΕ 
Ευρυτανίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου