Τρίτη 29 Ιουλίου 2014

Ενημερωτικό για τη διπλή μοριοδότηση, το άνοιγμα των πινάκων και τα κενά περιοχών διορισμού αναπληρωτών


Από τη σελίδα του Δημήτρη Μπράτη στο Facebook.



«Λυπάμαι που δεν μπορώ να σας δώσω σαφείς απαντήσεις για τη διπλή μοριοδότηση και το άνοιγμα των πινάκων. Αυτό που διαπίστωσα σήμερα στο υπουργείο είναι πώς υπάρχει τέτοια σύγχυση στην πολιτική ηγεσία που πολλές φορές άλλα ανακοινώνει, άλλα εννοεί κι άλλα κάνει. Θυμηθείτε τη δήλωση περί εντοπιότητας που "μαζεύτηκε". 

Αν μάλιστα συνεκτιμήσετε ότι για την υπουργική απόφαση για την ειδική αγωγή χρειάστηκαν συσκέψεις επί συσκέψεων που η μία αναιρούσε την άλλη, μέχρι να καταλήξουν σήμερα μπορείτε να κατανοήσετε πόσο θολό είναι το τοπίο. Αυτό που εκφράζεται σ όλους τους τόνους είναι η βούληση να ανοίξουν οι πίνακες. 

Το από πότε, το πώς,  τι θα γίνει με τα δυσπρόσιτα κλπ κανείς δεν το γνωρίζει.


Αυτό που οφείλει το υπουργείο να κάνει είναι να ανακοινώσει ΤΩΡΑ τις όποιες αποφάσεις του, γι αυτά τα θέματα, προκειμένου να τα λάβουν υπόψη τους οι συνάδελφοι. Δεν μπορούν να κάνουν δήλωση στα τυφλά.

Επειδή με ρωτάτε για το ποιες περιοχές έχουν κενά  προκειμένου να συμπληρώσετε τη δήλωση σας, σας ενημερώνω για τα εξής:

1. Καταρχήν, μην βιαστείτε να την καταθέσετε, γιατί μπορεί να υπάρξουν ρυθμίσεις για το άνοιγμα των πινάκων και τη μοριοδότηση, τις επόμενες μέρες.

2. Τα κενά τα αποστέλλουν οι Δνσεις μετά την πραγματοποίηση των αποσπάσεων, οι οποίες είναι προγραμματισμένες να γίνουν στις 21 και στις 22 Αυγούστου. Άρα κανείς δεν γνωρίζει τα κενά, κατά περιοχή,από τώρα, γιατί αυτά που υπάρχουν θα αλλάξουν.

3. Όποιος δεν αποδεχθεί την πρόσληψη έχει ποινή διαγραφής 2 χρόνια. Την τρέχουσα χρονιά και την επόμενη, εκτός αν προσληφθεί μετά τις 22 του Φλεβάρη ή αν κάνει απενεργοποίηση της αίτησης, πριν την ανακοίνωση της πρόσληψής.


Πολύ ζόρικη μέρα σήμερα.

Είχαμε, βέβαια, δυο, σχετικά, καλά νέα μετά τις παρεμβάσεις που έγιναν, από όλους τους θεσμικούς φορείς.

Την υπουργική απόφαση για την ειδική αγωγή, η οποία τελικά θα υπογραφεί αύριο και τις 22.500 πιστώσεις για αναπληρωτές.

Ωστόσο με ημίμετρα δεν λύνεται το πρόβλημα της κάλυψης των κενών, ούτε μπορεί αντιμετωπίζεται με την πρόσληψη προσωρινών αναπληρωτών. Οι αναπληρωτές υπήρχαν πάντα στην εκπαίδευση για να καλύπτουν έκτακτες ανάγκες(άδειες,ασθένειες κλπ) κι όχι να καλύπτουν οργανικά κενά, όπως γίνεται τα τελευταία τέσσερα χρόνια. 

Γι αυτό χρειάζεται, άμεσα, το υπουργείο παιδείας να προκηρύξει διαγωνισμό του ΑΣΕΠ για κάλυψη όλων των οργανικών κενών, τόσο στην ειδική όσο και στη γενική αγωγή, φυσικά με το σύστημα 60%-40%, που είναι η θέση του κλάδου. Μέχρι την πραγματοποίηση του διαγωνισμού μπορεί να αξιοποιήσει το 1:5 και να κάνει ΤΩΡΑ τουλάχιστον 1800 προσλήψεις στην ΠΕ. 

Η κάλυψη όλων των οργανικών κενών με μόνιμους διορισμούς θα δώσει την οριστική λύση στο πρόβλημα και θα συμβάλλει καθοριστικά στην αναβάθμιση της ποιότητας της Δημόσιας Εκπαίδευσης.

Όλα τα άλλα είναι απλώς πασαλείμματα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου