Δευτέρα 21 Ιουλίου 2014

Cyberkid: Ο ηλεκτρονικός άγγελος των παιδιών...


 Μία καινοτόμο και παγκόσμιας εμβέλειας 
εφαρμογή για έξυπνα κινητά τηλέφωνα, ονόματι Cyberkid, τέθηκε από την Τετάρτη (16/07) σε λειτουργία, με στόχο να προστατεύει και να προειδοποιεί τα παιδιά από κινδύνους και απειλές.

Η εφαρμογή δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά να επικοινωνούν άμεσα και σε πραγματικό χρόνο σε περίπτωση κινδύνου ή απειλής με αξιωματικούς της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος μέσω της χρήσης μιας καινοτόμου (touchscreen call) διαδικασίας Cyber Alert αλλά και με αποστολή ηλεκτρονικού μηνύματος.

"Η προστασία των ανηλίκων είναι πρώτη μας προτεραιότητα. Η ασφάλεια των παιδιών στο δρόμο, στο σπίτι, στο σχολείο, στο διαδίκτυο είναι αδιαπραγμάτευτη. Οι κίνδυνοι είναι πολλοί και εμείς οφείλουμε να βρισκόμαστε μπροστά για να προλαμβάνουμε και να αποτρέπουμε. Και με αυτή την εφαρμογή που θέτουμε από σήμερα στην υπηρεσία των παιδιών, τούς προσφέρουμε έναν «ηλεκτρονικό άγγελο» για να τα προστατεύει και προειδοποιεί" δήλωσε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Βασίλης Κικίλιας, κατά την παρουσίαση της εφαρμογής.
 
Ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ταξίαρχος Μανώλης Σφακιανάκης επεσήμανε: "Προσδοκούμε μέσα στους επόμενους δύο μήνες να έχει «κατέβει» η εφαρμογή αυτή από 500.000 χρήστες κινητών τηλεφώνων, ενώ με τη συμπλήρωση ενός έτους λειτουργίας να φθάσει τους 3.500.000 χρήστες. Η επίτευξη του συγκεκριμένου στόχου θα επιτρέψει στην Ελληνική Αστυνομία να διαθέτει τη διασημότερη εφαρμογή (application) κινητού τηλεφώνου σε παγκόσμιο επίπεδο. Η ανάπτυξη της ειδικής διαδικασίας στα ελληνόπουλα μέσω του Cyber Alert αποτελεί όχι μόνο ευρωπαϊκή, αλλά και παγκόσμια καινοτομία".

Επίσης, όπως έγινε γνωστό, καθιερώνεται η Ασφαλής Πλοήγηση στο Διαδίκτυο ως μία διαρκής ενημερωτική δράση στα σχολεία. Στο πλαίσιο αυτό, με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, εξειδικευμένοι αξιωματικοί, που κατέχουν μεταπτυχιακούς και διδακτορικούς τίτλους, θα συνδέονται μέσω διαδικτύου μία φορά την εβδομάδα ταυτόχρονα με 50 σχολεία της επικράτειας και θα παρουσιάζουν με τρόπο κατανοητό και προσιτό στους μαθητές τους κινδύνους του internet, πώς θα μπορούν να προστατευτούν και να τους αντιμετωπίσουν...


Πηγή 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου