Παρασκευή 22 Αυγούστου 2014

Πρόγραμμα κυκλοφοριακής αγωγής για μαθητές Γ” και Δ” Δημοτικού Θα εφαρμοστεί τη σχολική χρονιά 2014-15


Κανόνες ορθής κυκλοφοριακής αγωγής στο δρόμο, στη χρήση του ποδηλάτου, αλλά και στη συμπεριφορά μέσα στο αυτοκίνητο θα διδαχθούν μαθητές Δημοτικού Σχολείου σε ολόκληρη τη χώρα, μέσα από πρόγραμμα προαγωγής της κυκλοφοριακής αγωγής που θα πραγματοποιηθεί εντός των σχολικών μονάδων.

Μετά από σχετική εισήγηση της Διεύθυνσης Τροχαίας Αστυνόμευσης του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, ο Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος, ενέκρινε την υλοποίηση του Προγράμματος Προαγωγής της Κυκλοφοριακής Αγωγής που απευθύνονται σε μαθητές και μαθήτριες της Γ΄και Δ’ τάξης Δημοτικού Σχολείου.

Το πρόγραμμα εγκρίθηκε και θα εφαρμοστεί κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους 2014-2015 και σκοπό έχει την ευαισθητοποίηση των μαθητών Δημοτικού Σχολείου σε θέματα οδικής ασφάλειας.

Λίγα λόγια για το Πρόγραμμα

Σκοπός του προγράμματος κυκλοφοριακής αγωγής είναι:
Ο εμπλουτισμός της γνώσης και η κατανόηση των βασικών κανόνων οδικής κυκλοφορίας, μέσω οπτικού υλικού που θα αναλύει τους κύριους κανόνες οδικής συμπεριφοράς, καθώς και η διανομή έντυπου υλικού με τους κανόνες, αλλά και ασκήσεις και παιχνίδια για την καλύτερη εμπέδωσή τους.

Η βελτίωση της οδικής συμπεριφοράς μέσα από την πρακτική εξάσκηση των μαθητών σε ένα εικονικό κυκλοφοριακό περιβάλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου